Lluïsos fixa l'estiu del 2023 per iniciar les obres de reforma de la pista de bàsquet

L'entitat deixa la porta oberta al finançament públic després de tancar un acord de col·laboració amb Caves Vallformosa

Esports

La pista de Lluïsos, a les 12 hores de bàsquet per les festes de l'entitat
La pista de Lluïsos, a les 12 hores de bàsquet per les festes de l'entitat | @BasquetLldG

Lluïsos ha començat a fer els primers metres de la cursa de fons per aconseguir una nova pista de bàsquet, una vella reivindicació i un objectiu marcat per la junta renovada de la secció d'aquest esport a l'entitat. Esperonada després de tancar un acord de col·laboració amb Caves Vallformosa com a espònsor de la instal·lació, l'associació de la plaça del Nord es fixa l'estiu del 2023 com a data per iniciar la reforma d'aquest equipament històric.

Tot i que Lluïsos va situar fa mesos en via morta la recerca del finançament d'aquest projecte amb recursos públics, amb aquesta primera entesa amb la iniciativa privada deixa ara la porta oberta a la implicació econòmica de les administracions. "Confiem que quan aquest tema es concreti la cosa pública es bellugui", assegura el president de Lluïsos, Rafael Giménez, que també apunta a la proximitat de les eleccions municipals, previstes pel 28 de maig de l'any vinent.

Malgrat tot, l'entitat de la plaça del Nord continua amb el camí obert amb Caves Vallformosa i treballa per tancar acords de contribució econòmica amb més empreses privades. A l'espera que es facin públics els detalls d'aquesta primera entesa, Lluïsos ha fet una estimació de la despesa per afrontar la remodelació: fins a 1,5 milions d'euros. "La idea fonamental és anar a aconseguir un crèdit d'una entitat financera i obtenir un aval a través d'aquestes empreses", argumenta Giménez, per qui l'esponsorització pot ser "una porta d'entrada" al finançament de les obres de reforma.