La corda fregada dins la música popular, a debat al CAT

Aquest cap de setmana se celebra la quarta edició del Barcelona Fiddle Congress, organitzat per l'ESMUC i amb la presència de músics internacionals. Dissabte, concert obert al públic

Cultura

Galen Fraser i Maria Sanmiguel, 'repetidors' a l'escenari del CAT
Galen Fraser i Maria Sanmiguel, 'repetidors' a l'escenari del CAT | Cedida

El CAT Tradicionàrius acull de l'1 al 3 de juliol la quarta edició del Barcelona Fiddle Congress, un projecte que l'ESMUC impulsa des del 2013 amb l'objectiu de consolidar un espai de debat entorn dels intruments de corda fregada dins la tradició popular. El programa d'activitats d'aquest congrés inclou conferències, classes magistrals, tallers, debats oberts, concerts i mostres d'expositors de luthiers.

Pel que fa a les actuacions obertes al públic, dissabte dia 2 hi ha programada una sessió prèvia al bar del CAT a les 20.15h (entrada lliure), i a les 22h a l'auditori hi haurà el concert Trad&Fiddle, amb les actuacions de Natalie Hass, Begoña Riobó, Galen Fraser, Maria Sanmiguel, Carol Durán, Coloma Bertran i Quico Pugés,  un concert pensat per endinsar el públic en el món del fiddle, forma anglosaxona d'anomenar els intruments de corda fregada en la música tradicional. Els músics, d'aquí i d'arreu (Galícia, Castella o Califòrnia) mostrarà el protagonisme que té la corda fregada a moltes cultures musicals.