Valents fitxa Jordi Bea, exportaveu de Ciutadans a Gràcia, per engruixir la nova junta local

"Tota una tasca que havíem fet s'està perdent i vaig veure que l'estava fent Jordi Daura", argumenta l'exdirigent taronja

Política

Bea, segon per l'esquerra, entre Jordi Daura, portaveu de Valents a Gràcia, i Eva Parera, regidora de l'Ajuntament
Bea, segon per l'esquerra, entre Jordi Daura, portaveu de Valents a Gràcia, i Eva Parera, regidora de l'Ajuntament | Cedida

El grup municipal de Valents a Gràcia fa setmanes que es pren seriosament la precampanya a les eleccions del 28 de maig i aquest dimecres ha fet un pas més fitxant l'exportaveu de Ciutadans, Jordi Bea, que va plegar el passat octubre del càrrec per motius laborals i que al març va deixar definitivament el partit.

"Bea és important per al partit; també per al projecte que oferim als veïns", diu Daura

Després dels tres anys de conseller a Gràcia i havent deixat una bona impressió en la resta d'adversaris polítics, Bea torna a la política del districte per engruixir la nova junta local que s'està constituint i on assegura que no li han ofert cap càrrec "perquè tots farem una mica de tot".

Aquesta dinàmica que era la que en els últims anys havia desplegat amb Ciutadans a Gràcia, segons Bea, ja no la fa el partit taronja i aquí l'exdirigent hi veu la clau del canvi de colors. "Tota una tasca que havíem fet s'està perdent i no hi veig una continuïtat", apunta amb un cert retret cap a l'actual direcció local de Ciutadans que encapçalen Arturo Carrasco i Pedro Guillén.

No és la primera vegada que canvia de partit Bea, un vers lliure que a Gràcia va deixar en segon pla el to més identitari del seu partit. De jove va militar al PSUC. Ara el retorn a la política de Bea, molt enfrascat per temes laborals en viatges internacionals, es va començar a mastegar a principis d'any, quan el rellançament de BCNxCanvi com a Valents per afrontar l'etapa post-Manuel Valls va concretar-se en primers contactes. "Amb Jordi Daura [portaveu de Valents a Gràcia] ens vam veure dos mesos i vam coincidir que la feina que jo feia l'estava fent ell", assegura.

Daura. al seu torn, afirma que el fitxatge de Bea és "important per al partit però també per al projecte que oferim als veïns". "Nosaltres no mirem d'on ve una persona sinó qui sumi per una Gràcia més cívica, més neta i menys okupada", detalla en el marc de les línies estratègiques que van presentar a les entitats ara fa quinze dies. En aquest acte ja hi va participar Bea a títol personal però convidat pel seu ja ara nou partit. Daura, a nivell de la junta local, ha apostat perquè Bea ostenti algun càrrec, però perquè es concreti això caldrà esperar al setembre.

Ciutadans fa carpa al carrer Gran amb Luz Guilarte.

L'espai del constitucionalisme més o menys catalanista segueix bullint en tots els fronts a Gràcia i els taronges han sortit aquest dijous al carrer Gran amb les tradicionals carpes informatives. Tal com han fet altres partits en les últimes setmanes, l'alcaldable del partit s'ha sumat a la paradeta per escoltar les opinions dels veïns i passavolants. Només falten onze mesos per a les eleccions.

Bea, al darrer ple com a portaveu de Ciutadans, al desembre passat