La protecció de les escoles Sedeta i Claret eliminarà 70 aparcaments

El projecte executiu admet que l'àmbit del carrer Sicília és el més complicat per extensió, afectació i solapament amb altres programes d'eixos verds

Societat

Entrada a l'escola pública La Sedeta, al carrer Sicília
Entrada a l'escola pública La Sedeta, al carrer Sicília | À.G.P.

El pla Protegim Escoles 2022, que està previst executar a la tardor en clau també de pacificació de l'eix del carrer Sicília aprofitant la concentració de tres centres educatius, apostarà per fer una forta esbandida d'aparcament de superfície amb l'eliminació de 60 llocs que es despleguen a la banda Llobregat de Sicília en la línia que uneix l'escola Claret i l'escola i institut La Sedeta. Així ho detalla el projecte executiu que es troba en exposició pública en un quadre amb alguna necessitat d'aclariment per part de les fonts municipals. 

El projecte és conegut perquè ja es va anunciar que es reduiria el pas a un sol carril de trànsit per avançar cap a la futura superilla. "Es tracta de l’àmbit més complicat atesa la seva extensió, nivells d’afectació i solapament amb altres programes d’eixos verds a l’Eixample de Barcelona", diu el document. 

El projecte executiu introdueix la novetat de l'eliminació quantificada d'aparcaments. A les zones de xamfrà de Nàpols i Sicília amb Sant Antoni Maria Claret, i Indústria amb Sicília s'hi perdran 41 places de zona verda i blava i càrrega i descàrrega i 29 de motos i bicis.