La llavor plantada pel Salut Sport Club

El Club Tennis de la Salut arriba als 120 anys amb la mirada posada en els trofeus Joan Compta i Jaume Furió de l'agost

Esports

Recreació de la fundació del club, en una imatge retrospectiva
Recreació de la fundació del club, en una imatge retrospectiva | Arxiu CT La Salut

L'entrada a l'Enciclopèdia Catalana dedicada al Club de Tennis de la Salut explica que, fundada el 8 de juny del 1902, aquesta entitat esportiva té les seves arrels en el Salut Sport Club, creat el 1899. Entre les competicions que va organitzar aquesta agrupació destaca la Copa Salut de futbol, entre 1906 i principis de la dècada de 1910. Amb aquest mateix nom, el Salut Sport Club també va impulsar campionats de tennis i esgrima. Tot i que inicialment combinava aspectes esportius i recreatius, amb els anys el tennis es va convertir en l'esport principal del CT La Salut. Eduard Solà va ser el president fundador del club, que va tenir Eusebi Güell com a primer president honorari.

120 anys després, el club del barri de la Salut ha incorporat al seu dia a dia noves variants d'aquest esport com el touch tennis o noves disciplines com el pàdel, a més d'activitats de fitness. Però aquestes setmanes té la mirada posada en dos torneigs que representen els seus valors: els jugadors més joves i els més veterans. Un és el Trofeu Joan Compta, Campionat d’Espanya infantil masculí i femení per equips, amb la participació de 64 clubs de tot l'estat. Creat fa 50 anys i designat torneig estatal el 1980 per la Reial Federació Espanyola de Tennis, tindrà lloc del 8 al 13 d’agost. La formació és un dels puntals del club, amb una escola de tennis creada el 1958, la més antiga de tot l'estat. Actualment, l'extennista Beto Martín és el responsable de l'escola d'alta competició, que treballa amb jugadors professionals i amb tennistes que aspiren a fer carrera esportiva d'alt nivell. 

D'altra banda hi ha l'Open internacional de veterans Jaume Furió, que se celebra des del 2019 i està dedicat a aquest tennista emblemàtic i soci il·lustre del club, amb 25 títols individuals de Campió d’Espanya en diferents categories. El torneig d'enguany es disputarà del 22 al 27 d'agost. Aquesta generació també és un emblema del CT La Salut, amb jugadors destacats com Jairo Velasco, José Luis Asensio i Luis Miguel Blanco.

A més, l'orgull d'aquest club amb 120 anys d'història és comptar amb dos jugadors guanyadors dels Màsters internacional de tennis: Manolo Orantes, que el va aconseguir el 1976, i Àlex Corretja, que ho va fer el 1998. Són els fruits de la llavor plantada pel Salut Sport Club.