Microteatre reobre el nou espai de Virreina un any després del trasllat de Bailèn

La sala -amb la reforma finalitzada- es reimpulsa amb l'estrena de cinc obres de Miguel Alcantud, el creador del format

Cultura

Llibertat Ribera, directora de Microteatre, a l'entrada de la sala renovada
Llibertat Ribera, directora de Microteatre, a l'entrada de la sala renovada | S.M.

Microteatre Barcelona, la sala que va obrir al carrer Bailèn el 2015 amb un nou format importat de Madrid, enceta a partir d’aquest 15 de juliol una nova etapa: després del tancament de l’espai original a causa de la crisi sanitària i el trasllat al número 25 del carrer de l’Or l’estiu passat (a tocar de la plaça Virreina) finalment la sala començarà a funcionar al 100% en pocs dies, amb la reforma enllestida i els permisos tècnics i llicències aprovats. Dijous vinent, Microteatre inaugura el nou espai amb tots els honors, catifa vermella i padrins especials. “Ha estat un camí molt llarg i costós, però estem molt il·lusionats perquè finalment ens hem pogut quedar a Gràcia, que és on està la major part del nostre públic”, explica Llibertat Ribera, directora de l’espai. 

"Ha estat un camí llarg i costós però revifarem el projecte", diu la directora de la sala

Així, després de la reforma per adequar el local, el nou espai de creació -avalat per Mercè Montalà i José Corbacho- compta amb El microBar, una sala de teatre de llarg format anomenada Plan B i quatre sales de microteatre. Tot i que durant el darrer any han pogut portar a terme algunes activitats per poder mantenir el projecte, serà a partir del 15 de juliol -amb el bar a ple rendiment ja que és una de les potes essencials del projecte-, quan posin en marxa tota la programació que han dissenyat per als mesos d’estiu i per a la propera temporada. 

El 15 de juliol estrenen el cicle especial Por Alcantud, un homenatge al format creat per Miguel Alcantud, creador de Microteatre Por dinero el 2009, que proposava microobres de 15 minuts representades a sales de 15m2 per a 15 espectadors per passi i diverses sessions al dia. Ara, set anys després de l’arribada d’aquesta proposta a la ciutat comtal, el nou Microteatre BCN oferirà les cinc obres més exitoses d’Alcantud fins al 4 de setembre; cada setmana, de divendres a diumenge, es representaran tres obres de manera simultània protagonitzades pels membres de l'equip de Micro

Sala B i programació infantil

El nou Microteatre té molt de l’esperit de Bailèn. Així expliquen els seus responsables el manteniment de la sala B, un espai per acollir espectacles i propostes culturals més enllà del micro, un laboratori de creació i experimentació. Aquest estiu també ampliaran l'oferta per a infants amb MicroKids. Els caps de setmana hi haurà Dreams, un escape room teatralitzat i Luko’s Magic Holidays, xou de màgia.