Fotografia i teatre per la igualtat

Microteatre BCN incorpora les exposicions a la programació regular de la nova sala

Cultura

Fotografia de la mostra
Fotografia de la mostra | Cedida

L’ampliació de la programació de Microteatre Barcelona amb música, cinema o presentacions -una proposta que va servir per impulsar la sala de Bailèn- es mantindrà al nou espai, seguint la línia de crear un projecte 2.0 amb més continguts i més públics. En aquest sentit, una de les novetats seran les exposicions. A partir del 21 de juliol l’espai acollirà una mostra sobre la contribució de les dones a la societat en el marc del projecte 'Konngol rewbe', una iniciativa que busca sensibilitzar nenes i adolescents i crear una xarxa de dones del món. 

L’exposició reuneix una sèrie de fotografies de Senegal i Barcelona i les reinterpretacions fetes per un grup de dones artistes. Les imatges provenen d’un taller d’empoderament on les dones van trobar una paraula que les defineixi i les representi en la lluita per un món més just i igualitari. Amb la complicitat d’AIDA Books, la llibreria solidària veïna (Astúries, 78), la proposta inclourà tallers, una visita guiada, cinema fòrum i microteatre sobre els drets de la dones i la igualtat de gènere. 

I també amb el suport d’AIDA, la sala ha organitzat una jornada al carrer, tot just en el marc de la Festa Major de Gràcia el 20 d’agost, amb el col·lectiu Las Medianeras (que han pintat altres persianes del districte), i decoraran la porta principal de l’espai. “En aquesta nova etapa no podem deixar l’oportunitat de crear xarxa i col·laborar amb altres entitats de la Vila”, clou Ribera.