La crisi del CAT provoca un ple extraordinari per abordar els marges dels concursos públics

BComú-PSC i ERC fan pinya en la reforma de Pi i Margall i en l'evolució del pla de xoc del comerç

Política

Alberto Lacasta (PSC) intervé durant el ple d'aquest dimecres
Alberto Lacasta (PSC) intervé durant el ple d'aquest dimecres | A.B.

Menys elèctric que anteriors plens i audiències públiques i fins i tot amb un consens final per unanimitat a favor de la continuïtat del CAT com a gestor de la plaça del Folk, l'últim ple de Gràcia abans de l'estiu va servir justament que no serà l'últim i que, si el grup d'ERC compleix la seva proposició, hi haurà un ple extraordinari aquest juliol mateix per abordar els marges dels concursos públics. 

L'obra llarga a l'eix Sant Joan-Guinardó fa estrenar canals de Telegram, whatsapp i telèfon

Després que novament una entitat de Gràcia hagi perdut una convocatòria en la pública concurrència a favor d'empreses alienes al districte (ja va passar amb el camp de l'Àliga o el pavelló del carrer Neptú), la galleda d'aigua freda que aquesta setmana ha caigut sobre les entitats de cultura popular per la gestió de la plaça del Folk per Festa Major ha dut a aprovar per unanimitat una declaració de tots els grups que demana "que el Districte vetlli perquè les entitats de Gràcia puguin seguir oferint les seves activitats en el marc dels actes institucionals i de Festa Major a través de tots els mecanismes que tingui al seu abast".

En un tema que va marcar tot el ple i en la línia argumentativa ja escoltada en crisis anteriors, el regidor de Gràcia, Eloi Badia, va apuntar en un to pessimista en el seu informe que "ens hem de moure en el marc de la legalitat, on ara per ara mana la lògica liberalitzadora". "És un model caduc però ara per ara no podem alterar concursos públics i hem de desenvolupar altres eines", va afegir.

La unanimitat va atenuar la crítica al govern de BComú-PSC no només en aquest sinó en altres temes, sobretot per part d'ERC en qüestions com la reforma de Pi i Margall i en el pla de xoc del comerç, on els republicans van salvar l'executiu del cert front comú de Junts, Valents i Ciutadans. En el primer punt, Badia va anunciar un reforç de la informació als veïns amb un canal específic de Telegram, whatsapp i telèfon, i el conseller d'ERC, Miquel Colomé, va defensar l'eliminació d'aparcaments de superfície perquè queden places de pàrquing soterrat. En el segon punt, Colomé va votar amb el govern per "aplicar el pla" i el conseller de comerç, Alberto Lacasta, hi va coincidir. 

Nova reunió tècnica per Baixada de la Glòria però poques esperances

Per tercera sessió pública consecutiva els veïns organitzats de Baixada de la Glòria van fer-se sentir advertint la "necessitat gravíssima d'accessibilitat" que no contempla ara per ara la reforma de les escales mecàniques i fixes. El conseller de Vallcarca, Alberto Lacasta, va assegurar que no hi ha solució per encabir la pujada i la baixada però que convocarà una nova trobada amb els afectats.