Guille Royo: "El Gràcia FS ha de tocar la Segona B, més d'hora que tard"

El golejador del primer equip taronja de futbol sala marca l'ascens pel curs vinent després d'acabar en cinquè lloc a la Tercera Estatal

Esports

Royo, 23 gols aquest curs
Royo, 23 gols aquest curs | Cedida

Amb 23 gols aquesta temporada, el jugador del primer equip del Gràcia FS Guille Royo (Barcelona, 1999) fa balanç del cinquè lloc al grup 1 de la Tercera Estatal de futbol sala. Royo ja apunta el proper objectiu de l'equip taronja el curs vinent: lluitar per l'ascens a Segona B. 

Com valores la cinquena plaça? 
La temporada en general ha sigut bona. Ens ha costat entrar en dinàmica de guanyar i fer-nos forts a casa. El primer quart de temporada ens hem adaptat i els resultats han començat a arribar. Fora de casa ens ha costat més.

Hi ha hagut canvi generacional. Què han aportat els fitxatges?
Sobretot Ferran Capdevila, que feia pràcticament dos anys que teníem la idea que vingués, ha aportat aquest puntet d'ambició i nivell. I un de jove [Àlex Martínez, Enano] que ens ha aportat molta autoexigència. Quan els fitxatges són de més nivell fa que tothom hagi de pujar-lo per poder disputar minuts.

Li heu agafat la mida a Tercera, després tornar el curs anterior? 
Sense cap dubte. Aquest any, amb una continuïtat, sabent cada setmana a qui t'enfrontes i sense sublligues, ens ha ajudat. I tornar a jugar a Gràcia, on ens fem molt forts. 

Millor que jugar al pavelló del Camp del Ferro, a Sant Andreu. 
És una pista que no ens ha agradat. Els jugadors de la casa, com el Martí [Pérez], el Joan [Artés] o jo mateix, que portem molt de temps jugant a casa, ja sabem com funciona. I l'experiència. Com més anys jugues a la categoria i coneixes més els rivals, tot és més fàcil.
 
És exigent, aquesta divisió? 
Molt. No hi ha cap rival que et regali res, tothom té el nivell futbolístic i vol guanyar. La gent va molt preparada i cada cap de setmana és una guerra.

Aquest curs has aportat gol.
L'Albert [Higueras, l'entrenador] sempre m’ha donat molta confiança. Porto dos anys molt bons. El que se'm demana, ho estic complint, que ajudi l’equip amb gols, a ser un jugador important.

Com serà la propera campanya? 
Pujant les exigències, hem de canviar d'objectiu.

Voleu apujar el llistó.
Anem amb un objectiu molt potent. Volem competir i quedar al top 3. El final d’any ens ficarà on toca, però volem lluitar per estar al més amunt possible. El club té un objectiu molt clar: el Gràcia ha de tocar la Segona B, més d’hora que tard. El president [Edu Roca] és molt ambiciós, com la plantilla.

Com veus el futur al futbol sala?
Porto dos anys que em veig amb una opció de poder jugar en una categoria més alta, donar un pas bastant gran a la meva carrera. Tinc un objectiu molt clar: vull jugar a Segona B, i quin millor lloc que fer-ho a Gràcia. Competeixo i vull donar aquest pas endavant, però em centro any a any.