Òpera amb Gràcia estrena una nova producció pròpia amb la dona com a protagonista

L'edició del festival d'enguany presenta aquest diumenge 17 de juliol a l'Oratori Sant Felip Neri l'espectacle 'Les dones de Donizetti'

Cultura

La pianista Olga Kobekina i la soprano Romina Krieger
La pianista Olga Kobekina i la soprano Romina Krieger | Cedida

És un espectacle 100% femení, des la creació fins a la interpretació. El segon espectacle de la segona edició del festival Òpera amb Gràcia, que va engegar el passat 9 de juliol amb 'La Traviata'- gira entorn la figura femenina en l'obra del compositor italià Gaetano Donizetti. "Ens interessen molt els personatges femenins de les obres dels autors, i precisament Donizetti fa òperes molt diferents amb temàtiques com ara les malalties mentals", apunta Romina Krieger, impulsora del festival i també soprano en aquesta obra, on l'acompanyen la pianista Olga Kobekina i la directora d'escena Maria Voronkova.

'Les dones (de) Donizetti', programat per aquest diumenge 17 de juliol a les 19h a l'Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia -seu del festival-, és la tercera creació conjunta que fan des que l'equip de Krieger presentés ara fa quatre anys 'Las majas de Goya', una peça interdisciplinar que integrava música i dansa. En aquest sentit, contemporaneïtzar el gènere és un dels objectius de la companyia. El cartell de la primera edició del festival havia d'incloure, doncs, un espectacle de creació pròpia on les dones ocupessin la primera línia en totes les fases de creació; i així va ser a 'Les dones de Mozart'. "Es tracta de produccions molt pedagògiques que et mostren qui és l'autor i quina és la seva obra, i ho fan de forma entretinguda per a tot tipus de públic", afegeix. 

A 'Les dones (de) Donizetti' Romina Krieger interpreta un total de sis personatges, uns més dramàtics (com ara Ana Bolena, "una dona que van matar pràcticament perquè no li va donar fills varons al rei"), però també altres més divertits; el vestuari de tots ells ha estat creat per l'escenògraf Sergi Pérez.

Clausura del festival amb Donizetti

Òpera amb Gràcia 2022 clourà dissabte 23 de juliol amb 'L'Elisir d'Amore', també de Donizetti. Per als organitzadors del festival aquesta no és una "òpera bufa sense més", sinó un "perfecte mecanisme on es combinen diferents gèneres". L'objectiu de tots els espectacles és el mateix: apropar a tots els públics un gènere que encara té molts prejudicis.