Els treballs de la L8 arrenquen amb les cales per detectar línies de telefonia

Territori evita precisar la ubicació exacta de l'estació a Gal·la Placídia perquè el projecte encara s'està revisant

Societat

La plaça Gal·la Placídia, un dels punts de connexió de la L8
La plaça Gal·la Placídia, un dels punts de connexió de la L8 | À.G.P.

Sense fer massa soroll encara i amb el centre de gravetat de les obres a Plaça Espanya, el perllongament de la L8 a l'altra punta de la connexió, a la plaça Gal·la Placídia, ha arrencat amb l'objectiu final del desviament dels serveis de telefonia afectats que graviten a l’àmbit de Gal·la Placídia. A l'acta de la sessió de Vil·la Urània celebrada ara fa 15 dies es detalla quins seran els carrers que més patiran: Travessera de Gràcia, Gal·la Placídia, carrer Neptú, carrer de la Riera de Sant Miquel i carrer de Sant Gabriel. 

L'afectació inicial es limitarà aquest estiu a dos tipus de cales, verdes i blaves, que arrencaran amb una prèvia de detecció "amb molta precisió" de la ubicació del servei en aquests carrers afectats. La setmana passada ja van començar les exploracions i entre l'1 d'agost i el 6 de setembre s'hi faran les cales verdes, aquelles que segons els tècnics no requereixen tallar el trànsit. Les cales blaves, entre final d'agost i principi de setembre, sí que afectaran sobretot al trànsit de vianants.

A Gràcia l'impacte serà fort quan la tuneladora culmini el recorregut fet a 50 metres de profunditat per Gran Via, Urgell, Francesc Macià i Pau Casals fent un gir per Sant Gervasi fins a enfilar la Travessera. A la sessió va quedar el dubte de la ubicació exacta de l'estació nova perquè el projecte s'està revisant.