Del 15 al 22 de juliol

Recomanem: 'Blanca Desvelada', històries creuades amb mirada femenina

Agenda

'Blanca Desvelada', al Golem'S
'Blanca Desvelada', al Golem'S | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

'Blanca Desvelada', històries creuades amb mirada femenina  

Escrita i interpretada per la dramaturga i actriu Alejandra Jiménez-Cascón, 'Blanca Desvelada' explica la història de Carmen, una presa política durant la guerra civil que dóna a llum un bebè a la presó deu dies abans de ser afusellada; i també és la història de Blanca, una jove actriu que sobreviu fent monòlegs còmics per bars mediocres de la nostra època i que arrossega un evident conflicte amb la seva mare. Dues històries creuades que viuen dotze personatges expressats en una única actriu.

Del 18 al 20 de juliol al Golem'S (Sant Lluís, 64), a les 20h

 

Exposicions

Fins al 28 de juliol
Exposició De l'edat medieval a l'abstracció. Mostra de les artistes Laura Alberich, María Antonia Barceló i Teresa Reig, tres estils diferents i tres visions de l'art contemporani que ha reunit l'escultura i galerista Patricia Cancelo.
Patricia Cancelo - Galeria d'Art (Travessera de Gràcia, 315)

Exposició Racons, llocs i indrets del Coll-Vallcarca i rodalies. Mostra de dibuixos de Josep Callejón, president del Grup d'Estudis del Coll-Vallcarca, que té com a protagonsita aquest barri perifèric i de muntanya, amb una història pròpia, on guarda racons emblemàtics que l'autor reivindica per a la història de Gràcia i de la ciutat.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20)

Fins al 29 de juliol
Exposició Des d'ulls d'infant. Mostra de fotografies realitzades per infants dels camps de refugiats sahrauís en el projecte de fotografia participativa. Amb aquesta exposició, es donen a conèixer com veuen els infants sahrauís el lloc on viuen i la seva forma de viure.
La Violeta (Maspons, 6)

Renegociacions en l'autodeterminació: Entre dues realitats de KIM/ILLI. Projecte centrat en la contextualització de l'impacte del colonialisme i la globalització mitjançant el retrat de treballadors filipins indocumentats a Barcelona, en el procés paradoxal de contrucció de la identitat, l'alienació de l'individu a conseqüència dels fetitxismes capitalistes del creixement sense límit i els mecanismes d'optimització de la producció. Les diferents peces d ela mostra parteixen de l'anàlisi de referències historiogràfiques i una sèrie de trobades amb treballadors filipins, agents culturals i institucions.
Galeria H2O (Verdi, 152)

Fins al 6 d'agost
Exposició Barcelona 92: l'impuls d'una ciutat. Mostra que recorda la història de les diferents candidatures olímpiques de Barcelona, l'explosió creativa que va promoure i com el suport i la col·laboració de la ciutadania van ser imprescindibles per a la seva realització. Recull, a més, com aquest esdeveniment va transformar la fesomia i l'urbanisme de Barcelona i va suposar el despertar de la consciència sobre diferents reptes socials. Comissariada per Claudia Crego, l'exposició inclou instal·lacions creades per l'artista Ramón los Heros i peces procedents de les col·leccions del Museu Olímpic i de l'Esport, la Associació Voluntaris 2000 i SEAT Coches Históricos.
Casa SEAT (Passeig de Gràcia, 109)

Fins al 30 de setembre
Exposició Dibuixant la música. Crònica il·lustrada del Tradicionàrius 35 de Pedro Strukelj, que utilitza un llenguatge entre el còmic i el dibuix de quadern de viatge que comença i acaba durant el mateix concert. Al vestíbul del CAT trobareu un mural al fris i tot el procés creatiu que ha dut a terme durant 3 mesos amb fotografies del mateix il·lustrador i de Josep Tomàs.
Vestíbul del CAT Tradicionàrius (plaça Anna Frank, s/n)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifest de la seva obra. Per conèixer la història de la Casa Vicens, en el seu context social, cultural i artístic com obra gaudiniana i la seva anticipació al modernisme. Consulteu horaris i preus a la web.
Casa Vicens (Carolines 18- 22)

 

Actes

Divendres 15 de juliol
Trobada eSports. Tornejos i partides 'beat the pro' amb la secció d'esports electrònics del CE Europa i l'equip gracienc e-Dragons. Entrada lliure.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), de 16 a 20h

Teatre: PlantadEs. Una obra de Maria Mingorance. Dirigida per Mara Ten. A través de monòlegs, quatre dones ens conviden a reflexionar sobre el fet de permetre's estar malament. Es troben confinades i això les aboca directament a enfrontar-se als seus conflictes interns. Taquilla inversa.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 19h

VKK Sona: DJ Afi Usuahn. Orígens vallcarquins que ens acompanyen en un viatge musical pels 70's i les seves influències al llarg del temps i del món.
Can Carol (Cambrils, 26), a les 19h

Sedeta Rock: Fullmoon Shakers.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 20h

9è cicle d'història i música de Barcelona: La cobla contra el feixisme. A càrrec de la Cobla de l'Esmuc. Presenta: Albert Fontelles.
Park Güell (Olot, 7), a les 20.30h

Concert: Maria Codino + Coloma.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 21h

Stand-up Comedy: Bad Trip (portuguès i anglès).
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les 21h

Mapping Elogi a l'aigua. Coorganitza Casa d'Oficis de Producció Audiovisual. L'espectacle es farà de 21.30 a 23.30 i constarà de cinc passis d'una durada de 15 minuts i un aforament de 50 persones a cada un. Per ordre d'inscripció.
Parc de la Creueta del Coll, a les 21.30h

Dissabte 16 de juliol
Mercat de pagès de Vallcarca. Producte fresc, local i de proximitat.
Plaça Joan Liébana, de 10h a 14h

Concert: Irieix + Petit Ibèric + Balma.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 21h

Concert: Pavo Peña + Port Louis.
La Sonora de Gràcia (Riera de Sant Miquel, 59), a les 21h

Diumenge 17 de juliol
Bluegrass Slow jam.
La Sonora de Gràcia (Riera Sant Miquel, 59), a les 19h

Dimecres 20 de juliol
Taller: La importància d'una bona hidratació. Cada assistent ha de portar una ampolla d'aigua. A càrrec de la nutricionista Anna Parellada. Cal inscripció prèvia.
Biblioteca Jaume Fuster, a les 10h

Dijous 21 de juliol
EnSextimem: Sex Game a la plaça. Joc amb proves i reptes per gaudir i compartir una tarda trencant mites i tabús sobre el sexe i com vivim les relacions afectives. Per a joves entre 14 i 18 anys. Avisar al whatsapp 635080047.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 18h

Xerrada: El diàleg traductor: conversa entre Peter Bush i Dolors Udina. Peter Bush, traductor del català a l'anglès, i Dolors Udina, traductora de l'anglès al català, mantindran una conversa sobre les dificultats inherents a la tasca que fan Modera: Simona Skrabec.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20), a les 18.30h

Cicle cantautores: Yuhniversia.
Plaça de l'Espai Jove la Fontana, a les 21h
Stand Ups a l'Helio: Ana López + Mockudrames + Març Llinàs.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 22h

Divendres 22 de juliol
VKK Sona: Marga Mbande & Albert Casanova.
Can Carol (Cambrils, 26), a les 19h

Teatre: Impro Show Summer Edition.
Teatreneu (Terol, 26), a les 19.30h

Teatre: Salve Regina, una obra d'Ángela Palacios i Paloma Remolina.
La Badabadoc (Quevedo, 36), a les 20h

 

Entitats

Divendres 15 de juliol
Xerrada: Orígens dels gitanos a la Vila de Gràcia. Entrevista i debat amb Ricard Valentí Gutiérrez (Associació Joves Gitanos de Gràcia). Presenta Inés Encuentra. Actuació d'Antoni Garcia Iranzo.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19h

Festa Fandango Jarocho. Festa comunitària, popular, inclusiva i solidària. Música i ball. El Fandango Jarocho es desenvoupa a Mèxic, principalment.
El Jardi del Silenci (Encarnació, 62), a les 19h

Dissabte 16 de juliol
Micro obert. Poesia, performance, cançó, cabaret... + artista convidada: Marta Bassart.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19h

Fins al 29 de juliol
Matins al Centre: música, ball, pintura, teatre, idiomes... Consultes al 932181964.
El Centre (Ros de Olano, 9)

Fins a l'11 de setembre
Inscripcions per al DescoNNecta 2022, mostra de música jove impulsada pels Lluïsos de Gràcia. www.desconnecta.cat
Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord)

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona