Festa Major: nou Error Fest i últim Blackcelona

Els festivals de plaça Rovira programen dos cartells on destaca Tokyo Sex Destruction i Enma Fernández Band

Societat

Enma Fernández Band, en una imatge promocional
Enma Fernández Band, en una imatge promocional | Cedida

Després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la crisi sanitària, l'Error Fest, el festival de música independent nascut el 2015 de la suma de l'estudi gracienc Error Design i els veïns de plaça Rovira, torna enguany amb un cartell amb cinc bandes per a una única jornada; el 20 d'agost en horari de vermut (13h) i de nit (de 23 a les 3.30h). Si bé el 2019 el festival va fer el salt programant dos dies i incorporant activitats infantils, aquesta propera edició recupera el format original i manté la mateixa filosofia amb bandes i estils fora dels circuits comercials. Per l'Error Fest 2022 passaran Tokyo Sex Destruction amb el seu estil garage-punk, la banda de rock instrumental barcelonina Syberia, la nova psicodèlia de Maragda i el hardcore punk experimental del duet gironí Tano! Daniel Felices tanca el cartell amb els seus ritmes llatins pel concert de dia.

Per la seva banda, no en clau de reestructuració sinó de comiat arriba a les deu edicions el Blackcelona el 18 d'agost tancant "una dècada de difusió i reivindicació de la música negra barcelonina a la Plaça Rovira". La proposta final té com a ganxos l'Enma Fernández Band, The Salsa Punk Orkestra i Los Bongo Beat.

El director de Blackcelona Festival, Ferran Amado, argumenta que la feina de consolidació dels grups de música negra locals conreada des del 2012 "està feta" i, com a exemple, els cinc discos que s'han editat en paral·lel al festival d'estiu i les actuacions periòdiques que s'han programat a l'Almo2Bar.