Carles Rofes: "L'esperit del Bisbal Bàsquet és molt com el de Lluïsos, puc encaixar bé"

El tècnic gracienc comença els entrenaments amb l'equip empordanès, de la lliga EBA, i es manté a la junta del club blau

Esports

Carles Rofes, a la pista de bàsquet de Lluïsos, després de l'entrevista
Carles Rofes, a la pista de bàsquet de Lluïsos, després de l'entrevista | À.G.P.

El tècnic Carles Rofes (Barcelona, 1981) ha començat els primers entrenaments amb el Bisbal Bàsquet, equip de la lliga EBA, després de tancar una segona etapa a la banqueta del sènior A masculí de Lluïsos que va arrencar la temporada 2017-18. Rofes, que es manté a la junta del club blau, apunta els reptes com a nouvingut al conjunt empordanès. 

Què valores d'entrenar el Bisbal? 
No ho he fet mai. Sempre he entrenat als Lluïsos, en totes les categories. Mai he sortit de casa i això és una motivació i un interès. 

Ho faràs de nou a lliga EBA. 
Vaig entrenar a la categoria un any però les condicions potser no són les que tindré. Unes condicions magnífiques de pista, recursos i predisposició del club. Un projecte que he viscut d’una manera diferent a Lluïsos, igualment competitiva i exigent, però a casa. Ara és sortir del que porto fent sempre.

Quins objectius et marques?
Són súper ambiciosos però sense perdre el sentit. És un club que respira molt com nosaltres. Creix de l'esforç de gent de la Bisbal. Hi ha una identitat xula. Hi ha una vinculació gran amb el poble.

Serà la tercera temporada del conjunt a la categoria. 
Cada any mantenen el gruix de l'equip amb incorporacions. Han fet dos anys molt bons i aquest any l'equip és millor. Hem de ser forts en bàsquet, esperit d’equip i forma de treballar. Ser rigorosos i intentar competir cada partit.
 
Què esperes aportar?
Soc el nou en una cosa que funciona, té unes arrels molt sòlides i per tant m’he d’adaptar. Però com que l'esperit del club és molt també el de Lluïsos, puc encaixar bé. 

Com valores el curs a Lluïsos?
Hem salvat la categoria en un any que era molt difícil. Ha sigut una temporada dura perquè hem tingut lesionats importants, hem perdut algun jugador i hem sigut capaços arribar bé al moment important i treure el playoff, perquè fins llavors no havíem estat molt bé. N'estic més content que altres temporades en què potser hem tret millors resultats, perquè el punt de partida era molt difícil.

Què t'emportes d'aquest temps entrenant el sènior A masculí?
En aquesta etapa hi ha hagut jugadors importantíssims de la nostra història que han deixat de jugar amb nosaltres. Tot i així, hem sigut capaços de mantenir la categoria. Això en clubs com nosaltres costa molt, el canvi de cicle de jugadors sense perdre el nivell.

Aquí la base té un paper clau.
Hem aconseguit que jugadors de la pedrera pugessin i l'hem mantingut. Per a clubs com nosaltres és l'aire que respirem. Perquè no volem i no som capaços d’incorporar fitxatges. Hi ha altres clubs que tenen aquesta filosofia, nosaltres no. 

Estàs definint d'alguna manera què és per tu Lluïsos. 
És la voluntat d'ajudar entre tots i fer que el club millori. A nivell esportiu, com que no tenim recursos, ni de pistes ni de poder incorporar jugadors, amb el que tenim i el de la casa, aspirar al màxim. 

Penses en el futur més enllà de la propera temporada?
Els entrenadors estem supeditats al cap de setmana. És una mica injust perquè pots estar creant una cosa xula i sòlida i fent bé les coses, però que els resultats no acompanyin. Això influencia tant que allò deixa d'existir. 

El marcador mana.
Hem de guanyar partits, per això m'han cridat. Més enllà dels resultats, m'interessa crear un equip sòlid i que puguem estar contents del que fem dia a dia.