Casa Fuster, 15 anys de jazz, amb Conal Fowkes

El pianista de la banda de Woody Allen serà l'estrella de dos concerts el 6 i 7 d'octubre a l'històric Cafè Vienès

Societat

El músic Conal Fowkes en una imatge de 2019
El músic Conal Fowkes en una imatge de 2019 | Arxiu

Casa Fuster sempre portarà afegit, en la nova etapa com a hotel que va engegar l'any 2004, la característica de ser l'hotel de Woody Allen a Barcelona i allà on el director de cinema i jazzman ocasional hi ha tocat diverses vegades quan s'hi ha allotjat. Tot va començar ara fa 15 anys, quan la direcció de l'hotel va voler donar un toc diferent al Cafè Vienès de la planta baixa, allà on les nostres iaies hi havien ballat el xarleston. 

Per celebrar aquesta efemèride, Casa Fuster, amb el suport de col·laboradors habituals de l'espai de jazz com el periodista Èric Lluent, ha programat els pròxims 6 i 7 d'octubre dos concerts especials amb Conal Fowkes, pianista de la banda de Woody Allen i guanyador d'un Grammy per la banda sonora del film Midnight in Paris. La primera nit Fowkes tocarà en solitari i la segona en format jam. Les entrades ja són a la venda. 

No és aquesta la primera vegada que Fowkes ve a Catalunya a tocar; ho va fer el 2019 com a cap de cartell del Portbou Hot Jazz Festival, impulsat també per Lluent. Però la trajectòria de Fowkes no s'entén sense la personalitat del seu home del banjo, Eddy Davis, amb qui formava la columna vertebral de la banda d'Allen. Davis va morir el 7 d'abril de 2020 a Nova York per la Covid. Fowkes i Davis van protagonitzar una memorable contraportada en aquest setmanari l'any 2007 retratats a Plaça de la Vila.