Del 22 al 29 de juliol

Recomanem: Doble Caïm Riba a Gràcia: les ‘Llunes de Plutó’ arriben a l’Heliogàbal i a La casa dels contes

Agenda

Pol Cruells (esquerra) i Caïm Riba, aquest divendres a l'Heliogàbal
Pol Cruells (esquerra) i Caïm Riba, aquest divendres a l'Heliogàbal | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

Doble Caïm Riba a Gràcia: les ‘Llunes de Plutó’ arriben a l’Heliogàbal i a La casa dels contes 

Caïm Riba aterra al districte de Gràcia amb la gira del seu darrer disc Llunes de Plutó, un disc ple de sons alegres, positivitat i ritmes electrònics. Aquest treball neix durant el confinament i després d’haver superat problemes greus de salut durant el 2019. Llunes de Plutó representa un pas més en la seva carrera en solitari, després dels seus anys com a membre del grup Pastora. El cantautor estarà acompanyat d'en Pol Cruells, que tocarà el baix, la guitarra acústica i farà les segones veus. Riba farà un altre bolo a Gràcia, a més de l'Heliogàbal: un concert íntim a a la Casa dels Contes. 

Divendres 22 de juliol al Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80),  a les 22h i dimarts 26 de juliol a la Casa dels Contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20h

Exposicions

Fins al 28 de juliol
Exposició De l'edat medieval a l'abstracció. Mostra de les artistes Laura Alberich, María Antonia Barceló i Teresa Reig, tres estils diferents i tres visions de l'art contemporani que ha reunit l'escultura i galerista Patricia Cancelo. 
Patricia Cancelo - Galeria d'Art (Travessera de Gràcia, 315)

Exposició Racons, llocs i indrets del Coll-Vallcarca i rodalies. Mostra de dibuixos de Josep Callejón, president del Grup d'Estudis del Coll-Vallcarca, que té com a protagonsita aquest barri perifèric i de muntanya, amb una història pròpia, on guarda racons emblemàtics que l'autor reivindica per a la història de Gràcia i de la ciutat.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20)

Fins al 29 de juliol
Exposició Des d'ulls d'infant. Mostra de fotografies realitzades per infants dels camps de refugiats sahrauís en el projecte de fotografia participativa. Amb aquesta exposició, es donen a conèixer com veuen els infants sahrauís el lloc on viuen i la seva forma de viure.
La Violeta (Maspons, 6)

Renegociacions en l'autodeterminació: Entre dues realitats de KIM/ILLI. Projecte centrat en la contextualització de l'impacte del colonialisme i la globalització mitjançant el retrat de treballadors filipins indocumentats a Barcelona, en el procés paradoxal de contrucció de la identitat, l'alienació de l'individu a conseqüència dels fetitxismes capitalistes del creixement sense límit i els mecanismes d'optimització de la producció. Les diferents peces d ela mostra parteixen de l'anàlisi de referències historiogràfiques i una sèrie de trobades amb treballadors filipins, agents culturals i institucions.
Galeria H2O (Verdi, 152)

Fins al 6 d'agost
Exposició Barcelona 92: l'impuls d'una ciutat. Mostra que recorda la història de les diferents candidatures olímpiques de Barcelona, l'explosió creativa que va promoure i com el suport i la col·laboració de la ciutadania van ser imprescindibles per a la seva realització. Recull, a més, com aquest esdeveniment va transformar la fesomia i l'urbanisme de Barcelona i va suposar el despertar de la consciència sobre diferents reptes socials. Comissariada per Claudia Crego, l'exposició inclou instal·lacions creades per l'artista Ramón los Heros i peces procedents de les col·leccions del Museu Olímpic i de l'Esport, la Associació Voluntaris 2000 i SEAT Coches Históricos.
Casa SEAT (Passeig de Gràcia, 109)

Fins al 30 de setembre
Exposició Dibuixant la música. Crònica il·lustrada del Tradicionàrius 35 de Pedro Strukelj, que utilitza un llenguatge entre el còmic i el dibuix de quadern de viatge que comença i acaba durant el mateix concert. Al vestíbul del CAT trobareu un mural al fris i tot el procés creatiu que ha dut a terme durant 3 mesos amb fotografies del mateix il·lustrador i de Josep Tomàs. 
Vestíbul del CAT Tradicionàrius (plaça Anna Frank, s/n)

Fins al 2 d’octubre
Pèrsia: exposició de fotografies d’en Lluís Vilaró. Exposició sobre l'Iran, on mostra la part més amable i sensible del país, que s’amaga sobre les idees preconcebudes i un primer cop de vista. 
Biblioteca Jaume Fuster (Plaça de Lesseps, 20-22)

Exposició permanent 
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifest de la seva obra. Per conèixer la història de la Casa Vicens, en el seu context social, cultural i artístic com obra gaudiniana i la seva anticipació al modernisme. Consulteu horaris i preus a la web.
Casa Vicens (Carolines 18- 22) 

Actes

Divendres 22 de juliol
VKK Sona: Marga Mbande & Albert Casanova. Dos artistes catalans, però de procedències familiars diverses (Guinea Equatorial i República Dominicana) interpreten versions de música africana, Reggae i Soul.  
Can Carol (Cambrils, 26), a les 19h

Teatre: Impro Show Summer Edition.
Teatreneu (Terol, 26), a les 19.30h

Teatre: Salve Regina, una obra d'Ángela Palacios i Paloma Remolina.
La Badabadoc (Quevedo, 36), a les 20h

Taller/Casal: Estiu Jove al Coll. Activitats diàries, sortides, jocs en xarxa, tallers, etc. Adreçades a joves de 12 a 18 anys.  
CC El Coll- La Bruguera (Aldea, 15)

Dissabte 23 de juliol
Taller: Fontana by Night X. Desena edició del festival de cultura dispersa i oci alternatiu. Es faran jocs de taula, rol, rol en viu i l'actuació de Saori Midnight i el grup C-osmos, entre d’altres.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190 - 192), de les 17 a 2h

Teatre: 7 d’amor. Monòleg còmic sobre un singular grup de set dones que  busquen l’amor en un “speed dating” amb l’objectiu de sortir d’aquella sala acompanyades. 
Teatreneu (Terol, 26), a les 18.45h

Teatre: 88 infinits. De la mà d’Arnau Vilardebò, aquesta obra presenta un espectacle d’humor i sorpreses que barregen la mitologia grega amb l’astronomia científica.
La Quàntica (St. Lluís, 88), a les 20.30h

Stand Up: Xavi Daura + Eli Mejuto + David Arnau 
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80) a les 22h

Elisir d’amore. Ópera que mostra la singular història d'amor entre l'Adina, una jove terratinent, i en Nemorino, un pagès enamorat que creu que pot conquerir el cor de la noia mitjançant un elixir d'amor.
Claustre de l’Oratori Sant Felip Neri de Gràcia (Sol, 8), a les 19h

Diumenge 24 de juliol 
Teatre: Impro Music Show 
Teatreneu (Terol, 26), a les 19.30h

Dimarts 26 de juliol  
Concert: Jazz Manouche 
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 21.30h

Dijous 28 de juliol  
Soda Jazz Jam Session #294 
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 22.30h

Divendres 29 de juliol 
Teatre: En tu pelo. Monòleg narrat per l'atípica i esbojarrada Pelos, un personatge al que li fascina explicar històries. 
La Quàntica (St. Lluís, 88), a les 20.30h

Ruta teatralitzada: Gràcia Autèntica. Edat recomanada: de 6 a 12 anys. 
L'autèntica (Martí 18), a les 11.30h, també ds i dg 

Espectacle infantil: OH, UH, AH, EI! Edat recomanada: 1 a 5 anys.
L'autèntica (Martí 18), a les 11h i a les 18, també ds i dg

Dissabte  30 de juliol
Nacido al revés. Mónoleg del cómic i actor Gabriel Córdoba, en el qual relata la història d'un jove murcià que es trasllada a Barcelona en busca de la fama. 
Teatreneu (Terol, 26), a les 21.45h
 

Entitats

Diumenge 24 de juliol
Vermut Sonor. Impro jam electreo-acústic obert a tothom. La sessió estarà acompanyada del grup Blau Sol. 
La Miranda (Avinguda Coll del Portell, 74), de les 13 a 15h 

Dimecres 27 de juliol
Pinyol Vermell. Trobada de la cooperativa de l'ateneu La Torna. Es subministraran productes agroecològics als membres de l'entitat. 
Ateneu La Torna (Goya , 18), de les 19 a 22h 

Fins al 29 de juliol
Matins al Centre: música, ball, pintura, teatre, idiomes... Consultes al 932181964.
El Centre (Ros de Olano, 9)

Fins al  22 d’agost
Exposició Carrer Llibertat; 150 anys de guarnit. Coincidint amb el 150è aniversari del primer guarnit del carrer aquesta exposició mostra un recull del llibre homònim escrit per Toni Mañané i Ferran Pons. A través del recull d’imatges, moltes d’aquestes aportades pels veïns, es podrà visualitzar la història del guarnit al carrer, destacant els episodis més importants, durants el segle i mig que porta vigent aquesta tradició.
Can Musons (Alzina, 7, 9)

Fins a l'11 de setembre
Inscripcions per al DescoNNecta 2022, mostra de música jove impulsada pels Lluïsos de Gràcia. www.desconnecta.cat
Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord)

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona