El Park Güell instal·la caixers per descarregar entrades i desplega el nou control d'accessos

El Pòrtic de la Bugadera arranja els desperfectes del Glòria de 2020

Societat

Obres de reparació del forat davant del Pòrtic de la Bugadera, aquest dimecres al Park Güell
Obres de reparació del forat davant del Pòrtic de la Bugadera, aquest dimecres al Park Güell | À.G.P.

El Park Güell aprofita l'estiu, malgrat l'afluència de visitants per posar a punt -ara sí- el nou control d'accessos que preveu la instal·lació de pilones de seguretat amb sistema de videovigilància i càmeres tèrmiques que permetran el comptatge de visitants. El nou desplegament tècnic, aprovat el 2021 i on fins i tot es feia referència a "l'adaptació d'alguns elements de seguretat que s'han implementat amb posterioritat als atemptats de la Rambla", s'havia d'estrenar l'estiu passat però tot va quedar alentit per la repetició de la licitació a causa d'una incidència formal. Ara, a la zona de l'avinguda Coll del Portell, tant per darrere de les Tres Creus com a l'extrem del mirador exterior de l'accés 4, ja s'hi estan fent rases per acollir les noves instal·lacions. 

No és aquesta l'única novetat en aquesta banda menys mediàtica del recinte, ja que també en les últimes setmanes s'han estrenat dos caixers per a la descàrrega d'entrades, tenint en compte les queixes de mala cobertura que impedien alguns visitants d'entrar amb el tíquet digital. Els caixers s'han ubicat a l'entrada de Baixada de la Glòria, però ja un cop superades les escales metàl·liques que arriben fins al mirador i a l'entrada. 

Curiosament l'obra més visible al Park Güell, en qualsevol cas, serà l'arranjament del Pòrtic de la Bugadera, a tocar de la plaça de la Natura, amb un moviment de terres important que repararà el forat ocasionat per la caiguda de dos arbres com a conseqüència del temporal Glòria del 2020. La tempesta va afectar de ple la mina feta de ceràmica que feia arribar aigua a l'antiga casa Larrard. L'obra estarà enllestida a finals d'estiu.