Dàmaris Gelabert: “La música és un mitjà que ens ajuda i els infants l’entenen molt bé”

Especial Festa Major de Gràcia 2022: les novetats

Cultura

Gelabert, referent de la música infantil, en una imatge promocional
Gelabert, referent de la música infantil, en una imatge promocional | Cedida

Dàmaris Gelabert (Barcelona, 1965) és l’Springsteen de la renovada cançó infantil, amb més de 200 cançons i 16 discos en una carrera que ha fet que generacions d’infants cantin els seus temes a tothora. Diumenge 21 d’agost serà al carrer Bailèn (11h) amb l’espectacle Mou el cos.

Què prepareu per a Gràcia?
Venim amb tota la banda, 11 persones, en un concert dirigit a moure el cos i ballar. Vam estrenar-lo per streaming l’estiu de 2020 però és enguany que el podem desplegar del tot. El lema de la proposta és que la música i el cos no es poden separar.

Coincideix gairebé amb els 25 anys als escenaris. Quina evolució has percebut en el públic?
Vam començar a poc a poc a les escoles amb aquestes cançons que acompanyen els infants en el creixement. Amb els videoclips ja va ser un boom però em va costar perquè les meves cançons eren molt pedagògiques quan la música que es feia per als infants era només per jugar. Jo no volia fer animació, volia fer concerts.

Sorprèn que només facis un concert a Festa Major perquè n’has arribat a fer 9 de seguits al CAT.
Sí, també el CAT és petit, però al Victòria hem fet Nadal. Tenim la sort que ens segueix molta gent.

Com analitzes el vostre fenomen, veient que els infants estan molt atrapats per la tecnologia?
Vam veure al mon anglosaxó que els infants es passen el dia cantant a l’escola, i en català no hi havia aquest recurs pedagògic. És un mitjà que ens ajuda i els infants l’entenen molt bé.

Cap a on va el projecte ara?
Celebrarem els 25 anys amb cançons noves i també seguirem amb el Bye bye Monstre de Dagoll Dagom aquest Nadal. I ara, a més, produïm el projecte The grow up singing dels nostres fills, l’Adri i la Leia, amb el Julen i la Gloria.

Acabem a Cardedeu. Ets profeta a la teva terra?
Sí, i tant. L’espai TotSona ja té deu anys, les famílies vénen a fer els tallers d’estimulació i l’últim clip l’hem fet a l’escola Mil·lenari. Ens sentim estimats.