L’Independent arriba als 900 números reforçant els canals digitals i ampliant la base de socis i convenis amb entitats

Amb una sessió de cinema i música en directe al Golem’s arrenca al setembre el programa d’activitats que s’allargarà fins al Nadal i que ha comptat amb la complicitat i el suport de diferents espais i entitats de la Vila

Societat

Vermut a la Violeta per celebrar el Dia de l’Associacionisme el passat juny
Vermut a la Violeta per celebrar el Dia de l’Associacionisme el passat juny | Cedida

Emeteri Frago

Diuen que el saber no ocupa lugar però vet aquí els 900 números del setmanari editats als llarg dels darrers 22 anys. Podeu imaginar quina extensió de saber ocupa i quin pes de coneixement aporta. Una breu memòria històrica quotidiana gracienca.

Són 900 números que signifiquen una breu memòria històrica quotidiana de la Vila de Gràcia

Són 900 números de recull històric sobre qui som, què fem, com actuem, quantes persones som, què pensem, què ens preocupa, en que coincidim i en què divergim; tot un compendi dels petits moments de la vida gracienca i dels seus protagonistes i protagonista principal: la seva ciutadania.

Són 900 números que han suposat 900 tanques a saltar, mentre procuràvem no caure. No ha estat ni és una cursa fàcil, però continua sent prou estimuladora, sobretot quant veus i sents l’entorn que t’acompanya, amb ànims i suport constant i també amb discrepàncies. Però entenem que tothom desitja que continuem en aquesta cursa i puguem anar més enllà.

Són 900 números que ens han permès també aprendre a escoltar, recopilar i interpretar millor els fets, els neguits i la problemàtica de l’entorn. A on volem continuar sabent trobar el to de la notícia més ajustat a l’essència de la informació i també del propi debat ciutadà sobre el conjunt de temàtiques i inquietuds vitals que ens giravolten.

Són 900 números que han sigut possibles a un garbell molt gran de col·laboracions i de contribucions setmanals, d’aquí i de més enllà de Gràcia, tant de persones com d’organitzacions i entitats de tota mena de temàtiques.

Són 900 números d’una miríada de complicitats urbanes del petit comerç i de proximitat, dels tallers professionals, de centres de serveis, d’iniciatives de treball autònom i emprenedor gracienc, de la confiança del món associatiu local en les seves diferents vessants, que han volgut confiar-nos tant la seva imatge com la seva presència i comunicació dels serveis i activitats.

Són 900 números que han reflectit el procés continu d’equilibri entre el poder i voler informar amb constància, voler oferir la major qualitat de la impressió, una millor i més ràpida distribució del setmanari tot convivint amb la realitat sobre les disponibilitats tècniques i econòmiques necessàries i efectives que puguin garantir aquests processos. Són 900 números en paper, que hem pogut tocar, doblegar, guardar o llençar, trinxar o reutilitzar però que hores d’ara volem que continuïn sent el nostre tros de realitat física de la vida gracienca.

Són 900 números que també ens han animat a avançar i començar a complementar els nostres canals de comunicació, a generar un procés d’innovació i de generació de nous entorns d’informació i nous formats de presentació, entrant així també al món digital i facilitant-vos poder tocar-nos, guardar-nos o eliminar-nos d’una altra manera.

Són 900 números de base per continuar impulsant el setmanari cap als propers 900 més, però per poder arribar-hi, benvolgut lector i benvolguda lectora, et necessitem. Necessitem ampliar el número de persones compromeses amb aquest mitjà de comunicació, amb 22 anys d’existència, de distribució gratuïta, editat en català, i a prop teu. Lectores, lectors: ens cal que us feu associades i comptem amb vosaltres. Vosaltres sou la porta per poder anar més enllà.

Els actes de celebració

3 de setembre
Sessió de cinema mut amb piano en directe. Sala Golem’s (Sant Lluís, 64,) 21h. Cal confirmar a activitats@independent.cat.

16 d’octubre
Vine a la foto gegant de celebració. Plaça de la Vila, 13h.

24 d’octubre
Taula rodona El bo i el mal ús dels temps. 19h.

8 de novembre
Debat Joves i mitjans de comunicació. Espai Jove la Fontana.

18 de desembre
Sessió matinal de cinema infantil i familiar als Cinemes Verdi.