El Festigàbal torna amb noves veus emergents i els projectes alternatius de músics consagrats

Navarri, Guineu, Bernarda, Boye, Habla de mí en presente, Pinpilinpussies, Julieta, Yawners, Rodeo i Alavedra, als concerts de l’Heliogàbal a la Sedeta

Cultura

Mambo Jambo, escalfant l’ambient del Festigàbal 2016 a l'escenari de la Sedeta
Mambo Jambo, escalfant l’ambient del Festigàbal 2016 a l'escenari de la Sedeta | Arxiu

El Festigàbal 2022 torna a la Sedeta, després de dues edicions frustrades per negociacions complexes amb el Districte. Seran dues nits amb cinc grups més dj finals. La primera nit arrencarà amb Navarri, el projecte de Rubén Navarri (Maldaltura) sobretot amb gent de Triángulo Estéreo. Després Guineu, que l’any passat van sorprendre amb l’àlbum Forats negres i que han fet vídeos amb gent de Rosalía o Nathy Peluso. Bernarda, el nou projecte en solitari de Bernat Cuyàs (exHoly Bouncer) rebusca en el berdroom pop amb aires de El Petit de Cal Eril. Boye, amb nom d’advocat, és David Menéndez amb el seu hip hop insolent, i Habla de mí en presente tancaran amb la seva tecnorumba nascuda fa deu anys a Berlín.

La mala hòstia postpunk de Pinpilinpussies, ara amb nou disc Hipocondría i temes en euskera, posa en marxa la segona nit. Julieta, ara amb Vittara, presenta Dosmilset i Juji amb el seu pop més ballable. La sessió seguirà creixent amb l’indie rock de Yawners, liderats sempre per Elena Nieto, i la recta final la protagonitzen gent encara més consagrada: Rodeo, considerat el supergrup de PHOAC, B1n0 i Jordi Mora (vegeu entrevista) i Alavedra, que mig en broma ja tenen nou disc i venen de tocar al Primavera.