Les entitats mobilitzen per l'11 de Setembre els veïns que celebren la Diada arreu del món

Junts inicia el relleu a l'executiva de Núria Balada per Carme Lleó i la CUP activa el procés per designar els candidats del 28-M

Política

Parada de l'ANC a Travessera amb carrer Gran, aquest dimecres
Parada de l'ANC a Travessera amb carrer Gran, aquest dimecres | À.G.P.

El curs polític arrenca a Gràcia amb la Diada organitzada per les entitats agrupades al G6 (Cercle, Centre, Orfeó, Festa Major, Sant Medir i Lluïsos) i enguany l'acte de la biblioteca Jaume Fuster i del monument a Pompeu Fabra pivotarà al voltant de la celebració de l'11 de Setembre arreu del món i com el veuen els veïns de Gràcia que viuen a l'estranger.

L'organització, que sempre ha programat l'acte central de Gràcia la vigília de la Diada, enguany dissabte 10 a les 18 hores, ha fet una crida a la producció casolana de videos aquests primers dies de mes amb límit d'enviament aquest mateix dijous. "Demanem que facin un petit vídeo i ens l’enviïn, explicant com viuen i celebren la Diada allà on viuen", ha explicat el president del G6, Josep Antoni Torralba.

La plataforma d'entitats completarà els actes de la Diada a Gràcia l'endemà a les 8.30 hores amb l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova i enguany recuperarà l'aperitiu posterior de la societat civil local a Can Musons (13 h).

En paral·lel, l'assemblea local de l'ANC ha convocat la columna local per adherir-se a la marxa de torxes que el mateix 10 de setembre arribarà des de diversos punts de la ciutat al Fossar de les Moreres. La columna de Gràcia sortirà desde Bailèn amb Travessera de Gràcia a les 19 hores.

Per la seva banda, les assemblees locals de partit ja estan vivint aquest inici de curs amb els processos interns per designar els candidats locals a les eleccions del 28 de maig. Qui més feina ha fet ha estat la CUP, que ha designat Clara Camps com a aspirant entre els 15 noms que es convertiran en els 10 candidats a ocupar els primers llocs de la llista; el 18 de setembre es farà l'assemblea que ho decidirà. Junts, al seu torn, renovarà l'executiva amb el relleu de Núria Balada per l'actual portaveu del grup municipal, Carme Lleó, que incorpora a l'executiva els altres dos consellers locals, Jordi Folch i Berta Carnicer. La formació també està vivint unes primàries a la federació de BCN amb presència gracienca en una de les candidatures, la de Joan Rodríguez, amb Lali Biosca o Òscar Martínez, històric cap de comunicació a l'Ajuntament.

Primer ple, el 5 d'octubre

L'activitat política al Districte s'activarà aquest setembre amb el consell de barri de Camp d'en Grassot el dia 28 a la Sedeta, però el primer ple del curs, animat ja per l'ambient preelectoral que culminarà al maig, no es farà fins al 5 d'octubre.