L'escola Sant Josep absorbeix Cintra del Raval

L'oferta de secundària al centre doblarà la plantilla de professorat i l'alumnat de l'equipament creixerà un 10%

Societat

Sortida de l'escola Sant Josep aquest dijous al carrer Montseny
Sortida de l'escola Sant Josep aquest dijous al carrer Montseny | À.G.P.

L'escola Sant Josep del carrer Montseny, amb 143 anys d'història al darrere, sempre s'ha caracteritzat per acollir tota mena de projectes culturals o socials als seus espais (Club Helena, Casal Corpus, YMCA) i no ha amagat la voluntat d'aixoplugar altra oferta educativa (l'intent de L'Univers o més recentment un any el Vida Montserrat). Res tan rellevant, però, com en aquest inici de curs: l'absorció de l'escola Cintra del Raval.

Cintra, una escola concertada d'ESO del carrer Riereta, s'integra al Sant Josep després d'uns anys en mòduls prefabricats i havent-se d'adaptar al decret d'escola inclusiva que requereix més recursos i formació per atendre la diversitat.

La solució d'absorció, segons el director del Sant Josep, Gregori Ponce, és "una gran oportunitat" per a l'escola del Raval que "també beneficiarà" l'escola de Gràcia amb l'arribada de l'equip educatiu de Cintra, fet que suposa doblar la plantilla de secundària, a més dels 33 alumnes del Cintra que se sumaran als 335 del Sant Josep. Ara, per exemple, el Sant Josep tenia dues línies d'ESO però només una en funcionament.

L'aterratge del professorat i alumnat de Cintra ha anat precedit d'un procés "porta a porta", segons Ponce, per convèncer del trasllat als nois i noies mentre els equips educatius ja treballen des del juny en el mateix projecte. Pel que fa a les necessitats de reforma, fruit del creixement a l'equipament del carrer Montseny, només s'ha hagut de traslladar una aula de tecnologia, redistribuir l'espai per a aules de secundària i optimitzar l'ús de la capella.