Ceràmica Roig, l'històric taller del Poble Espanyol, ja ha obert a Gràcia

Dos anys després de tancar al recinte de Montjuïc i anunciar el trasllat, la iniciativa s'activa al local de Francisco Giner 37

Societat

Montserrat Zamorano, al nou local de Francisco Giner aquest dijous
Montserrat Zamorano, al nou local de Francisco Giner aquest dijous | À.G.P.

Ceràmica Roig, l'històric taller del Poble Espanyol establert des del 1929 i que en plena pandèmia va anunciar el seu trasllat a Gràcia, acaba d'obrir portes al local que ha adequat en els últims mesos a Francisco Giner 37. Amb horari comercial de dimecres a diumenge, l'espai impulsat per la tercera generació del negoci amb Xavier Gabarró Roig i Montserrat Zamorano ha aixecat puntualment la persiana respecte de l'última previsió apuntada el gener passat i està en marxa des del 19 d'agost.

No hi ha un canvi de negoci, però sí alguna especificitat en relació amb el canvi d'emplaçament: "A Gràcia hi farem lluir elements menys turístics, i en tot cas els números o altres peces de ceràmica hi segueixen tenint un paper important", explicava Gabarró Roig fa uns mesos. "Els veïns ens han agraït el nou tipus de negoci en aquest carrer", afegeix Zamorano.
El local de Gràcia de Ceràmica Roig, llogat ara fa 20 anys per fer-lo servir de taller i posteriorment adquirit, ha tingut diferents etapes, també com a magatzem, però encara mai no s'havia previst com a botiga. Ceràmica Roig no aterra a Gràcia com un cos estrany: la tercera generació hi té arrels i el fundador, Josep Roig, té a Gràcia obres com la Font del Carbó.