El festival internacional de clowns 'Of Fools' suma enguany els escenaris del Cercle i Lluïsos

L'esdeveniment, que també es desplega a Horta i al teatre La Gleva de Drassanes fins al 2 d'octubre, fa un salt endavant en la tercera edició

Cultura

Jango Edwards batejat
Jango Edwards batejat | Cedida

La tercera edició del festival més gran de clowns de Barcelona se celebrarà a quatre escenaris de la xarxa d'ateneus: els Lluïsos d'Horta, els Lluïsos de Gràcia, el Cercle Catòlic de Gràcia i el Foment Hortenc entre el 4 de setembre i el 2 d’octubre. També es faran activitats al teatre La Gleva i al Centre Cívic de Drassanes.

El certamen es va inaugurar el passat diumenge 4 de setembre a la platja de la Barceloneta de la mà del pallasso italià Leo Bassi, qui va celebrar una missa Patòlica i un bateig. Ara bé, "els espectacles de veritat comencen aquest divendres 9 al Cercle de Gràcia", explica Albert de la Torre, director del projecte.

Al llarg del mes es faran una vintena d'activitats en la xarxa d'ateneus ja siguin de manera gratuïta o a preus populars. Entre aquestes destaquen les desfilades, que es faran cada dijous, i les actuacions d’artistes internacionals als ateneus cada divendres. "Aquest és el primer any que es pot fer bé de veritat, per això bé gent de tot arreu", afegeix de la Torre. Per acabar, cada dissabte i diumenge es celebraran els 'Cabarets Cabrons', un espectacle "molt especial del Festival of Fools", on s'ajunten alguns dels personatges més destacats del clown (Pepa Plana, Johnny Melville, Nola Rae o Jango Edwards) per fer un número conjunt.

El Festival of Fools neix com una iniciativa cultural a Amsterdam en 1975 i va esdevenir en el que avui es coneix com el Nouveau Clown, un moviment on els pallassos mostren una faceta més provocadora i social. Malauradament enguany no tot seran riures. Jango Edwards, membre fundador i exponent del Nouveau Clown, ha anunciat que pateix un càncer terminal i que només li queda un any de vida. “M'és igual, perquè la mort és inevitable”, explicava a TV3. Tot seguit, Edwards afegia que el Festival of Fools és "el seu regal” a la ciutat de Barcelona.

El cartell gracienc

Aquest divendres 9 de setembre té lloc l'actuació de Jeroen Van der Lee amb el seu espectacle de malabars Chez Cirqaurant, al Cercle. I a la setmana següent, el 16 de setembre, arribarà als Lluïsos de Gràcia l'Anna de Lilium (Tanja Simma), una de les pallasses més representatives del col·lectiu.