La Copa Catalunya de bàsquet arrenca amb tres relleus a les banquetes gracienques

Lluïsos i Vedruna, al mateix grup de lliga regular, Claret renova el tir exterior; i SaFa Claror aspira a la futura Supercopa

Esports

Lluïsos i Vedruna es tornaran a enfrontar a Copa Catalunya masculina
Lluïsos i Vedruna es tornaran a enfrontar a Copa Catalunya masculina | À.G.P.

El Torneig Vila de Gràcia, que es disputa fins diumenge 18, és el darrer test de preparació per als quatre equips sèniors que juguen la Copa Catalunya.  La competició arrencarà el 24 de setembre amb tres nous tècnics a Lluïsos, Vedruna i SaFa Claror.

Lluïsos. El tècnic Xavier Muñoz ha agafat les regnes del sènior A masculí, al grup 2 com Vedruna. Muñoz compta amb un bloc estable i cohesionat que incorpora Albert Blanco del sènior B, després de les retirades de Ferran Gómez i Ricard José Roura. "Intentarem estar el més a dalt possible", apunta Muñoz. Plantilla: Medir Tena, Ivan Falcon, Francesc Pla, Adrià Ruiz, Alejandro Vallina, Benjamin Stanley, Nil Crespo, Roger Puig, Arnau Mascaró, Albert Roman, Albert Blanco. 

Claret. Al sènior A masculí arriben els alers Jordi Poch (Espanyol), Jordi Plans (Pallejà) i Jose Ortiz per compensar les retirades d'Àlex Reina i Oriol Pardo, i el fitxatge de Marc Perepoch pel JAC Sants, amb grans aportacions al tir exterior. "Hem mantingut el joc interior", explica Xavi Marín, entrenador del Claret, al grup 1. Plantilla: Pere Carrión, Pau Carrión, Oriol Gebelli, Marc Gilabert, Javier Vicente, Roger Dalet, Enric Gracia, Nico Hahneiser, Armak Karimi, Jordi Plans, Jordi Poch, Jose Ortiz. 

Vedruna. L'entrenador Leandro Ahmanovici dirigeix el sènior A masculí, amb l'única marxa d'Oriol Pérez. Vedruna ha fitxat el base Àlex Oliver, amb experiència a LEB Plata i lliga EBA, i el pivot Pepe Silva. "Haurem de decidir si volem passar per la zona mitja de la taula o intentar aspirar al play-off", apunta Ahmanovici. Plantilla: Ignasi Juni, Àlex Oliver, Pol Rigat, Bernat Traveria, Marc Palau, Víctor Sabartés, Dani Pines, Martí Domínguez, Albert Martín, Toni Aguilera, Pepe Silva. 

SaFa Claror. L'entrenador Marc Vilar afronta el repte de dirigir per primer cop un equip sènior amb el bagatge de ser tècnic de la casa. "Tinc la tranquil·litat de conèixer el grup", apunta Vilar. En una temporada sense descensos, el conjunt sènior A femení aspira a accedir a la futura Supercopa. La base Joana Camarasa (Joventut Les Corts) és l'única incorporació d'un conjunt basat en la pedrera. Vilar comptarà amb Aina Cuchillo i Ángela Cabarrocas, del sènior B, i tres júniors. Plantilla: Joana Camarasa, Elisenda Ferró, Ariel Gómez, Sara Jofresa, Esther Esquivias, Núria Susín, Laia Caminal, Maria Rogés, Inés Catalán, Carla Muñoz, Júlia Ventosa.

Tres equips graciencs disputen la Primera Catalana

Després de quedar a prop de l'ascens el curs passat, el sènior A femení de Lluïsos tornarà a disputar la Primera Catalana, aquest cop al grup 1. Vedruna està situat al grup 2. I el sènior A masculí del SaFa Claror jugarà aquesta competició al grup 3, el mateix de Lluïsos B, que va aconseguir pujar de categoria la darrera temporada.