Amics de Gràcia, 35 anys de petanca

El club de la Salut activa el curs amb una jornada d'aniversari i torna a organitzar el trofeu inclusiu pel 24-S

Esports

El Club Petanca Amics de Gràcia, amb seu a les pistes de Maignon
El Club Petanca Amics de Gràcia, amb seu a les pistes de Maignon | Cedida

El Club Petanca Amics de Gràcia, amb seu a les pistes del carrer Maignon 40, a tocar dels Jardins Menéndez Pelayo, activa la temporada esportiva amb una melé de triplets muntats dissabte 17 (9h) per celebrar els 35 anys, amb dinar especial inclòs. L'entitat de la Salut ha superat la disputa amb l'anterior junta, que va portar la directiva actual denunciar "irregularitats" en els comptes i un boicot als equips femenins, i manté els projectes educatius, com la col·laboració amb l'escola Turó del Cargol per difondre la petanca entre els infants amb activitats.

"Hem lluitat, però hem arribat fins aquí", explica Rosa Bono, presidenta d'Amics de Gràcia. Bono veu amb preocupació el relleu generacional per donar continuïtat a l'entitat. "Els fundadors ens estem fent grans. I gent molt petanquera no n'hi ha, al barri", apunta. Precisament diumenge 18 (17h) es disputa una altra melé en homenatge als veterans del club, anomenats "els dinàmics de Gràcia": Manuel Rodríguez, Manuela Fernández i Ramón Rodríguez.

Amics de Gràcia manté la implicació amb l'esport adaptat i tornarà a organitzar el Torneig de Petanca Inclusiva, que es disputarà el 24 de setembre (16.30h) a les pistes de Maignon. L'entitat també participa a la Festa Major de la Salut amb un matí de petanca aquest divendres 16 (9.30h) amb la modalitat de triplets a sorteig.