Gràcia En Comú activa regidor i consellers per iniciar una campanya no inquieta però "seriosa"

Els dirigents locals defensen els avenços en educació, mobilitat o urbanisme que han servit per millorar la qualitat de vida

Política

L'assemblea de Gràcia En comú, dimarts a la seu del carrer Sant Lluís
L'assemblea de Gràcia En comú, dimarts a la seu del carrer Sant Lluís | Y.Q.

Tots els partits i grups municipals al districte de Gràcia donen per fet que el primer ple després de vacances, el pròxim 5 d'octubre, es viurà l'autèntic tret de sortida de la llarga precampanya cap a les eleccions municipals del 28 de maig, i aquesta setmana, de la mateixa manera que Valents abans de l'estiu i ara Junts i la CUP ho estan implementant, Gràcia En Comú s'ha posat en guàrdia davant d'un repte electoral que els dirigents locals asseguren que no genera "inquietud" però sí "seriositat".

En una primera convocatòria després de l'estiu a la seu de Sant Lluís 7, els comuns locals van activar el regidor, Eloi Badia, i els cinc consellers de districte (només hi va faltar Judith Calàbria per qüestions familiars d'última hora) perquè expliquessin a la militància l'acció de govern d'aquest mandat i quines són les línies de futur per revalidar l'alcaldia i la regidoria. Cal tenir en compte el context dels últims resultats: només 40 vots van separar BComú i ERC a Gràcia a favor dels primers.

La reunió de Gràcia En Comú, encara que algunes veus presents la definissin simplement com un sopar de retrobament postestiu, altres van posar-li valor per "veure que es treballa en la transformació de la ciutat" i, per exemple, es combat amb dades com l'ultim informe sobre seguretat fet públic aquesta setmana per constatar que no hi ha un augment de la delinqüència.

En la conversa informal, on també hi van sortir preguntes sense resposta com el retorn de Xavier Trias com a candidat de l'espai postconvergent ara a Junts, els consellers van detallar els punts forts en educació, mobilitat o urbanisme que han servit per millorar la qualitat de vida local, a vegades amb la creació d'un simple grup de whatsapp amb els comerciants de Pi i Margall per fer el seguiment de qualsevol incidència per les obres de l'avinguda.

El que encara està més verd, en qualsevol cas, és l'elecció dels candidats locals i dels aspirants a regidor -sempre i quan Badia no es postuli a un tercer mandat si surt elegit a Barcelona. Ara com ara només és clar que de l'actual equip de govern local serà baixa la consellera Àngels Tomàs, que en aquest sentit ja es va manifestar el juny de l'any passat i així tancarà una etapa de representativitat iniciada el 2013.

L'audiència pública s'avança al ple i als consells de barri

Poc a poc es van coneixent noves dates dels òrgans de participació del districte i, si la setmana passada era el ple del 5 d'octubre i el consell de barri de Grassot del 29 de setembre, aquesta setmana hi ha un nou element a l'agenda: el 28 de setembre es farà la primera audiència pública del quart any de mandat.