Torrent de l'Olla es torna a asfaltar després del fiasco reductor de soroll i temperatura

El Districte limita la reparació a punts concrets del vial i segueix confiant en el mateix asfalt que es va desgastar en sis mesos

Societat

La cruïlla d'Astúries i Torrent de l'Olla, plena de forats
La cruïlla d'Astúries i Torrent de l'Olla, plena de forats | À.G.P.

La prova experimental del nou asfalt de Torrent de l'Olla, presentada com una experiència pilot el novembre de 2021 -només provada a Múrcia- que havia de reduir el soroll fins a 3db i també rebaixar 2 graus la temperatura, es va constatar aviat com un fiasco, en sis mesos, quan es va desgastar amb rapidesa la nova capa de paviment en punts de fort trànsit de vianants, com a l'altura del carrer Astúries. La promesa afegida de  millora de la sensació de seguretat a les nits per als vianants i també de més visibilitat per als conductors va derivar fins i tot en polèmica política quan el grup municipal de Junts va demanar al ple de maig de 2022 un informe sobre l'estat del paviment i el govern municipal va respondre que obligaria l'empresa contractada a fer "una reparació a l'estiu". "Si hi hagués alguna cosa que fes perillar la circulació dels vehicles, s'actuaria de manera urgent", va apuntar en aquell moment el portaveu de BComú, Jordi Farriol.

No hi ha hagut en aquest temps  aquest perill en la circulació, però les clapes que han posat al descobert el paviment antic s'han estès en diferents trams de Torrent de l'Olla i aquest diumenge 18 de setembre tocarà repavimentar. "Es tracta simplement de reparacions puntuals en llocs on s'ha degradat l'asfalt sonoreductor; es fa la reparació amb el mateix asfalt", han aclarit fonts municipals.

En tot cas, l'anunci municipal assegura que l'actuació de reasfaltat d'aquest diumenge afectarà tot el tram de Torrent de l'Olla que va des del carrer Santa Perpètua, a tocar de plaça Lesseps, fins a Travessera de Gràcia, i que hi haurà un efecte col·lateral, la suspensió del programa Obrim Carrers de tall al trànsit del carrer Gran.