El LEM 2022 suma Sant Joan de Gràcia com a nou espai i reforça la presència femenina

Orchestra Fireluche, Veus Lliures i Joan Bagés al 27è festival de música experimental que es desplegarà entre el 6 i 29 d'octubre

Cultura

El músic Joan Bagés farà un concert a l'església de Sant Joan
El músic Joan Bagés farà un concert a l'església de Sant Joan | Cedida

L’Encontre Internacional de Música Experimental de Gràcia-Barcelona, que arriba a la 27a edició, es desplegarà enguany a vuit espais del districte, alguns d'ells nous, com ara l'església de Sant Joan de Gràcia, en un total de setze actuacions. Entre els artistes que participaran al LEM 2022 destaca l'Orchestra Fireluche, que presentarà 'Segona florada', el darrer disc que van gravar amb Pau Riba. L'emblemàtica banda, que treballa amb instruments clàssics, pianos de joguina i tot de ginys curiosos, mostrarà aquest últim treball el 14 d'octubre a l'escenari del Centre Artesà Tradicionàrius, un dels espais clàssics del festival.

El dispositiu impulsat per Gràcia Territori Sonor també mantindrà la resta de locals habituals, com la seu del carrer Igualada, la Sedeta, el Convent de Sant Agustí i el bar Casa Almirall, i sumarà com a nous espais l’església de Sant Joan de Gràcia, l’Ateneu El Poblet i el Museu de la Música, al recinte de L’Auditori.

Precisament l'església gracienca acollirà l'espectacle del creador electroacústic Joan Bagés, que farà un concert per a diversos tipus d'orgues, un dels quals de cartró, amb els quals recorrerà l’obra de diversos compositors.

Algunes de les propostes més consolidades del panorama experimental europeu hi seran presents, com ara el danès Jørgen Teller i Macromassa, que participaran al concert de cloenda (29 d’octubre al Museu de la Música de Barcelona). La representació internacional, gràcies als intercanvis amb altres festivals europeus semblants, anrià a càrrec de S A R R A M (del Festival Signal, Sardenya), Radio Internazionale (Intermediale, Polònia) i Stahlfabrik (Morada Sónica, Andalusia).

I pel que fa a nous projectes, el festival presenta Veus Lliures, el primer col·lectiu d’improvisadores vocals de l’Estat, format per algunes de les cantants més rellevants del país; i Teranyines, una iniciativa del festival que enguany comptarà amb tres actuacions de duets de músiques i ballarines.

El cartell d'Igualada

El LEM inclourà al festival els Encontres en l’Espai-Temps -maridatges d’artistes de disciplines diverses que fan sessions d’improvisació a la seu de GTS-. L'espai també acollirà una exposició fotogràfica, ‘Summoners’, del barceloní Joan Teixidor, i un taller de construcció de sintetitzadors.