Nomenclàtor impulsa una placa als 150 anys de festa al carrer Llibertat

"Estem satisfets perquè reconeix la feina de milers de persones del carrer i de tots els veïns que han guarnit en els 200 anys de Festa Major", diu Toni Mañané

Política

Membres del carrer Llibertat preparant el guarnit de la festa d'enguany
Membres del carrer Llibertat preparant el guarnit de la festa d'enguany | S.M.

El curs polític té una de les derivades més participatives en el grup de treball de Nomenclàtor de Gràcia, l'únic d'aquestes característiques a nivell de districtes a Barcelona, el qual arrencarà amb una primera proposta ja molt avançada que s'aprovarà i s'elevarà a la ponència de ciutat: la placa d'homenatge als 150 anys de Festa Major del carrer Llibertat.

La decisió, consensuada ja entre el Districte, la Fundació Festa Major i la comissió de festes del carrer, ha anat precedida d'un debat formal i sense cap mena d'oposició, tenint en compte que les plaques que habitualment aprova el grup de treball de Nomenclàtor honoren una persona i no un col·lectiu. Així ha estat el cas en els últims anys de Pompeu Fabra, Jesús Montcada o Rosa Maria Arquimbau, entre altres. La Fundació Festa Major va donar la seva aprovació també per la rellevància dels 150 anys de festa a Llibertat, en diversos períodes i que va arribar a tenir fins a tres comissions de tram de carrer, però en origen i primer esment en un Diari de Barcelona de l'any 1871.

La comissió de festes del carrer Llibertat, que fa un any i mig que està celebrant els 150 anys amb diversos actes, s'ha mostrat satisfeta. "Estem satisfets perquè es reconeix la feina de milers de persones del carrer i de tots els veïns que han guarnit en 200 anys", diu el president Toni Mañané.