El centre cívic del Coll celebra els 30 anys amb una programació especial i nova etapa directiva

Oriol Pedregosa: "Volem donar continuïtat amb respecte per la feina feta i aportant proximitat perquè el relleu no sigui fred"

Societat

La façana del centre cívic del Coll, en una imatge recent
La façana del centre cívic del Coll, en una imatge recent | À.G.p.

El centre cívic del Coll-La Bruguera, després del canvi de direcció que es va produir abans de l'estiu amb l'adeu de Xavi Franch i la transició ja oberta fa un any i culminada a favor del coordinador de l'espai, Oriol Pedregosa, ha engegat aquest dijous la celebració dels 30 anys amb una minifesta a la plaça Laguna Lanao que ha significat un tastet del que serà una llarga programació des d'ara fins al Nadal.

Una expo d'imatges històriques, dansa vertical, concerts i correfoc, entre els actes destacats

El programa d'actes ha començat però té una data ben marcada, el 30 de setembre, quan es concentraran les activitats més destacades i simbòlicament més esperades. La festa dels 30 anys inclourà parts ben diferenciades: la inauguració d'una exposició d'imatges històriques; un concert de la cantant, compositora i ballarina brasilera Mirla Riomar, una artista que ja ha passat per escenaris com Jardins de Pedralbes o Jamboree;  un espectacle de dansa vertical a la façana històrica de la cantonada del carrer Aldea amb el grup Malditaseas; un correfoc de la Malèfica, i una festa final a la sala d'actes.

De tota manera, garbellant la programació especial, hi ha altres cites que mereixen un bon esment, com el concert del grup Sedeta Góspel (18 de novembre), que tornen per aquests 30 anys al lloc on van fer el seu primer concert ara que són reconeguts arreu, o la gresca de La Banda del Panda (16 de desembre), un dels grups que han sortit del centre cívic i que s'han convertit en fixes no només de les festes majors sinó també encara de la Festa Major del Coll al Parc de la Creueta.

Els 30 anys del centre cívic, en qualsevol cas, tal com explica el seu nou director, Oriol Pedregosa, arriben en un moment de represa postcovid, d'estrena de la nova sala d'actes amb totes les seves potencialitats i de nova etapa directiva en què Pedregosa remarca que "volem donar continuïtat amb respecte per la feina feta per Xavi Franch i aportant proximitat perquè el relleu no sigui fred". Pedregosa és veí del Coll, extreballador de Ràdio Gràcia i fins ara coordinador del centre cívic. "També seguim treballant en la recuperació de la memòria històrica de Bruguera i aviat sabrem també quin tipus d'intervenció de reforma planteja el Districte sobre l'equipament, un cop fet el pla de cales i l'estudi d'oportunitats", ha afegit (vegeu número 871).