Desallotgen un casalot per un esfondrament i es desbloqueja la reforma aturada en el canvi de PGM

Montmany 3, una històrica casa okupada, arrossega una llarga negociació entre l'Ajuntament i els nous propietaris

Societat

La històrica casa okupada de Montmany 3, aquest dijous
La històrica casa okupada de Montmany 3, aquest dijous | À.G.P.

El casalot del carrer Mont­many 3, una històrica casa okupada en diverses fases almenys en els últims 20 anys, ja comença a tenir via lliure per convertir-se en un reformat habitatge unifamiliar o dos pisos, segons les previsions dels nous propietaris, que van adquirir la finca el novembre de 2020 i des d'aleshores han establert una negociació complexa amb l'Ajuntament on hi han influenciat no només els okupes sinó també la suspensió de llicències pel canvi de PGM i les sancions municipals per l'estat de l'espai. "Nosaltres la vam adquirir sense ocupants però el procés va trigar tant que ara tornava a estar ocupada", apunten fonts de la propietat a aquest setmanari.

El desbloqueig de la situació, en part ja en marxa per l'aprovació definitiva del canvi de PGM i l'aixecament de la suspensió de llicències, s'ha accelerat des de dissabte passat quan els Bombers van actuar a la finca després que s'esfondrés una part del sostre i s'activés la fórmula del desallotjament urgent. En aquell moment hi havia quatre joves a l'espai i hi van intervenir els tècnics de Serveis Socials.

La negociació entre propietaris i Ajuntament, però, no s'acaba aquí: els primers es queixen de les denúncies del consistori per la deixadesa i el tapiatge de la finca ("vam comprar l'espai ja tapiat i ni Patrimoni ni els okupes ens han deixat intervenir", addueixen) i per les despeses que han tingut per l'informe de Bombers que argumentava el mal estat de la finca (800 euros), encara que finalment aquest ha obert la porta al desallotjament. "Estem convençuts que ens tornaran a cobrar per l'actuació dels Bombers d'aquest dissabte, però almenys ara ja podem continuar amb els tràmits per demanar llicència d'obra", conclouen.