Amor per les vambes i l'art

Marie i Camilo impulsen des de M7K, a Torrent de les Flors, el seu particular projecte de personalització i creativitat

Societat

La parella  impulsora del projete M7K, davant de la botiga
La parella impulsora del projete M7K, davant de la botiga | Isabel Palazón

Isabel Palazón

Marie i Camilo van començar un negoci de sneaker costum, M7K, poc abans que hi arribés la pandèmia. Ara, gairebé dos anys després treballant com a botiga en línia des d'Alacant, s'han instal·lat al carrer Torrent de les flors, 75. "És un gran pas tenint en compte que avui en dia els negocis passen del físic a l'online", comenta Marie. La botiga ofereix dos tipus de producte. En el primer, hi ha un tracte directe amb el client. "A vegades és molt concret, d'altres ens diu color i una temàtica i hem de crear un disseny d'això". L'altra part del negoci són les edicions limitades ells mateixos dissenyen.

Ara bé, el negoci no vol limitar-se només a la venda, sinó que també volen compartir la pràctica de la personalització de vambes a través de cursos i tallers. "No hi ha cap curs físic a Espanya o Europa que sigui de sneaker custom", comenten. A partir de l'octubre, començaran amb extraescolars per infants els divendres a la tarda i els caps de setmana, cursos per persones adultes. 

La parella treballa de manera artesanal. Pinten, fan disseny digital, tracten amb cuir i fan cosits en una "màquina centenària", com l'anomena la Marie tot fent broma. "La nostra feina no és només agafar una vamba nova i decorar-la, sinó també és agafar una vamba antiga i arreglar-la".

El projecte M7K neix d'una barreja de l'amor del Camilo per les vambes i l'amor de la Marie per l'art i la moda. "Al 2019, a la botiga Nike dels Camps Elisis, en el pis de baix, vam veure un noi pintant vambes. En sortir ens vam mirar i vam dir: Ei! Que jo vull treballar d'això!", diu ella entre riures. En tornar vam començar el projecte.

La parella ha après a dissenyar vambes de manera autodidacta. Cap dels dos ha rebut formació sinó que "han après sobre la marxa" amb vídeos i tutorials d'internet i també amb "molta prova i error". "En el que sí que tenim formació és en la creació de vambes des de zero", diu la Marie. "Aquest és realment el nostre pròxim projecte, pel que fa a producte nostre", expliquen.