Cinc anys de l'1-O a la plaça del Poble Gitano

Els col·lectius GràciaRepública i Gràcia Llibertat faran una acció a partir d'un poema d'Enric Casasses

Política

L'escola Reina Violant, el matí de l'1-O de 2017
L'escola Reina Violant, el matí de l'1-O de 2017 | Arxiu

Els col·lectius independentistes de Gràcia organitzats al voltant de GràciaRepública i Gràcia Llibertat  preparen el cinquè aniversari de l'1 d'Octubre amb una concentració a la plaça del Poble Gitano per a la qual comptaran dissabte de la setmana que ve amb una acció que es desplegarà al migdia a partir d'un poema d'Enric Casasses. Així ho han explicat els organitzadors, que traslladaran per un dia la seva activitat setmanal dels dilluns a plaça de la Vila cap al cor del barri gitano per commemorar l'efemèride del referèndum. De fet, la plaça del Poble Gitano també és simbòlica per l'1-O perquè allà s'hi ha mantingut en diverses etapes una gran pintada commemorativa.

GràciaRepública i la plataforma Gràcia Llibertat amaniran tota la jornada, entre el migdia i l'hora de dinar, amb un vermut popular i animació diversa per recordar aquella jornada que va mobilitzar milers de veïns a totes les escoles i centres de votació, encara que no hi va haver en cap moment cap incident remarcable i sí la participació de molts mitjans de comunicació internacionals.

Quan més es va recordar l'1-O va ser als sis mesos dels fets i en el primer aniversari: en el primer cas, els centres de votació de l’Univers, Jujol, Vedruna, Siracusa, Sedeta, Secretari Coloma i Pau Casals van fer activitats i en el segon gairebé tots els punts de votació van recordar amb imatges aquell dia i va aparèixer més d’una urna autèntica.