El campanar de la plaça de la Vila reprèn les visites a l'octubre amb horaris també entre setmana

La prova pilot de Festa Major es tanca amb èxit amb la participació de 500 persones, que se sumen al miler que van visitar el refugi de la plaça del Diamant

Societat

L'escala de caragol que puja la torre del campanar
L'escala de caragol que puja la torre del campanar | Oriol Vila Sangenís

Convertir les visites al campanar civil de la plaça de la Vila en un nou atractiu de Gràcia, relligant les primeres experiències que es van fer entre maig i  desembre dels anys 2002 i 2003, va funcionar per Festa Major i ja hi ha detalls i horaris per donar continuïtat a la proposta aquest mes d'octubre.

El Districte i el Taller d'Història de Gràcia, que gestiona l'activitat com també ho fa amb el refugi de la plaça del Diamant, han acordat aquesta setmana el desplegament ordinari de visites en dissabtes i diumenges alterns (a les 11 del matí) i també entre setmana tots els dimecres (a les 18 hores). La dinàmica de preus i aforament serà la mateixa que es va seguir per Festa Major: visita al preu de 4 euros i torns de cinc persones, tenint en compte les condicions de conservació patrimonial.

El Taller ara mateix treballa en un sistema de reserva i venda d'entrades telemàtic que entrarà en funcionament en els pròxims dies (més info properament a la seva web), si bé ha mantingut l'oferta oberta aquests dies en cas que hi hagi arribat alguna petició específica a través del correu electrònic de l'entitat. En tot cas, el seu president, Josep Maria Contel, fa una valoració molt positiva de la prova pilot de Festa Major. "Va ser un èxit, amb la promoció de l'activitat també a peu de carrer; ara ho hem de sistematitzar", apunta.

El Taller d'Història també fa un balanç positiu de les visites al refugi de la plaça del Diamant en les jornades especials de Festa Major, amb un miler de visitants, que es queden encara un xic per sota de la gran afluència del 2019, l'última dada comparable, quan a l'espai soterrani i memorial de la Guerra Civil hi van entrar 1.500 persones. També en preparació per a al'any 2023 hi ha en marxa l'acondicionament i regularització de visites -en aquest cas sempre serà puntual- al refugi antiaeri de la plaça Revolució.