El primer equip del Gràcia Futbol Sala comença la temporada de l'assalt a la Segona B

Els d'Albert Higueras incorporen Marc Rodríguez (Les Corts) i compten amb tres porters "per donar més competència"

Esports

El primer equip del Gràcia FS aspira a lluitar per l'ascens a Segona B
El primer equip del Gràcia FS aspira a lluitar per l'ascens a Segona B | À.G.P.

Un duel a la pista del Sant Joan de Vilassar de Mar obrirà dissabte 1 (18h) el curs futbolístic 2022-23 per al primer equip del Gràcia FS al grup 1 de la Tercera Divisió Estatal de futbol sala, la temporada en què el conjunt que entrena Albert Higueras vol lluitar per fer el salt a la Segona B. El tècnic taronja ratifica aquest propòsit després d’aconseguir una meritòria cinquena posició la passada campanya (vegeu núm. 898), però per evitar eufòries i pressions i necessàries opta pel “partit a partit”. 

Després de les baixes de Carlos Jané i Mario, l’equip manté el bloc del curs passat amb l’arribada de Marc Rodríguez, procedent del Les Corts però amb passat gracienc, i Hugo Rubio, fins ara jugador juvenil del CET10. L’altra novetat a la plantilla és la presència de tres membres a la porteria amb la incorporació del porter Roger Petri, provinent del filial taronja. “Serem tres porters per donar més competència”, assegura Higueras. L’altra incorporació de l’equip B és Toni. “L’objectiu a mig termini és intentarem millorar el cinquè lloc i sumar tres punts cada partit. Si això ens apropa a l’ascens, genial”, comenta el tècnic gracienc. Després del pas al grup 2 del Les Corts, un dels conjunts a tenir més en compte de la categoria, el potencial d’alguns rivals del quadre del Gràcia encara és una incògnita, tot i que la formació taronja coneix diversos equips amb qui s’ha enfrontat les temporades passades, com Prosperitat, Montsant o Estel Vallseca. 

“Segur que hi ha equips molt bons, però no hi ha una referència”, afirma Higueras. “Si en algun moment de la temporada estem per disputar l’ascens benvingut sigui”, afegeix. El Gràcia tancarà la primera volta rebent el Sant Quirze del Vallès (4/02) i visitarà els vallesans per acabar la lliga regular (27/05).  

El Gràcia FS manté el treball amb la base i compta amb un equip filial, que disputa la Segona Divisió Catalana de futbol sala i arrencarà la lliga el proper 15 d'octubre al grup 3 de Barcelona amb un partit contra el Badalonès a la pista de l'Esportiu Claret (18h). També té tres equips juvenils, dos conjunts a les categories cadet i infantil, i una formació de jugadors alevins.

L'Europa de futbol sala prepara el curs amb cinc equips. La secció de futbol sala del CE Europa compta amb dos equips sèniors, que juguen als grups 7 i 8 de Barcelona de la  Tercera Catalana. També treballa amb dos equips de categoria juvenil que disputen la Tercera Divisió i un conjunt cadet.

El futbol sala s'activa a La Salle i Gràcia-UBAE

La secció de La Salle ha iniciat el curs amb 140 esportistes nascuts entre 2016 i 2006 i tretze grups: set de competicions federatives, quatre d'escolar i dos d'iniciació. L'AE Gràcia-UBAE treballa amb vuit grups, des de sènior fins a prebenjamí, i tres més d'iniciació. L'entitat compta amb 102 futbolistes i cinc tècnics.