Protesta de col·lectius de gent gran pel futur del casal de la residència de Siracusa

Desplegaran pancartes dilluns en els actes del dia internacional

Societat

La protesta sindical a les portes de la residència Bon Repòs, aquest dimarts
La protesta sindical a les portes de la residència Bon Repòs, aquest dimarts | Cedida

Un grup de persones vinculades a l'històric Casal de Gent Gran de Gràcia, ubicat al carrer Siracusa i que ha compartit dinàmiques amb la residència pública de gent gran, s'han organitzat amb la vista posada als actes a plaça de la Vila i al Districte d'aquest dilluns que ve amb motiu del dia internacional per protestar contra el possible tancament del casal i la utilització de l'espai en benefici de la residència. Hi haurà pancartes assegurades, segons han explicat fonts coneixedores de l'acció. 

 L'organització de la reivindicació va arrencar abans de l'estiu, quan la jubilació de l'anterior directora de la residència, Asun Soto, va anar acompanyada d'una declaració d'intencions en aquest sentit. "No hi ha una dinàmica cívica i coincideix el fet que la residència necessita més espai", va dir Soto a L'Independent a mode de balanç (vegeu núm. 894).

Ara, amb l'arribada imminent de la seva substituta el 17 d'octubre, els col·lectius, que compten amb el suport de treballadors de l'equipament, argumenten la necessitat del casal com a espai cívic, malgrat la dinàmica creixent d'estructura empresarial a la resta de casals del barri (vegeu Opinió Convidada). "Volem reprendre les activitats que tornaran a pivotar a l'entorn d'una renovada Associació Germanor, l'entitat que històricament ha gestionat l'espai des dels temps de l'estimat Francesc Vilaplana.

Manifestacions en el sector privat. També en aquest àmbit aquesta setmana hi ha hagut protestes al Passeig de Sant Joan, davant de la residència Bon Repòs, on han acomiadat un treballador i els sindicats han denunciat l'atenció mèdica que reben els pacients amb "manca de personal i manca de mitjans". Direcció i sindicats han obert negociacions per arribar a un acord.