El Districte intensifica el pla LGTBI incloent accions als comerços i de gent gran als casals

Junts, amb un pla estratègic de cultura, i el Rebost Solidari, que també recolza ERC, centren el ple de dimecres que ve

Política

El regidor, Eloi Badia, intervenint al consell de barri de Grassot dimecres
El regidor, Eloi Badia, intervenint al consell de barri de Grassot dimecres | A.B.

El ple d'octubre, convocat dimecres que ve a la seu del districte (18 hores), servirà per fer balanç des de l'executiu de  BComú i PSC del pla LGTBI presentat a inici de mandat i per visualitzar les accions que s'impulsaran en els últims mesos d'aquests quatre anys de govern. Entre les mesures més destacades d'un pla que va néixer per garantir la no  discriminació a l'Ajuntament però també per impulsar- la en la resta d'àmbits on la institució hi té influència, hi  destaquen en aquest informe l'àmbit de la gent gran i del comerç.

A la gestió de casals de gent gran hi haurà clàusules de mínims per fer actes proLGTBI

El pla LGTBI, aprovat el desembre de 2020, planteja com a requisit en els contractes dels espais i casals de gent gran de gestió municipal unes clàusules "que indiquin un nombre mínim d'activitats i de tallers de temàtica LGTBI" i  aquest novembre està prevista una acció conjunta basada en l'enviament de material informatiu i de distitintius LGTBI-friendly als comerços del districte. També en l'àmbit de l'esport hi ha accions previstes amb data, com la  celebració el febrer de l'any que ve d'una jornada de l'esport lliure de LGTBIfòbia.

Aquest informe precedirà l'informe del regidor i les proposicions i precs dels grups de l'oposició amb un pla de cultura per als propers deu anys com a proposta destacada que presenta Junts. Els juntaires argumenten la iniciativa a través d'una comissió de treball que aplegui els representants polítics, dos de Festa Major, Sant Medir, les Colles de Cultura, un dels ateneus i un de cada entitat del districte que en vulgui formar part. Junts demana una periodicitat mensual i que la primera reunió ja es convoqui aquest 2022. També el Rebost Solidari centrarà una part del debat a través d'un prec de Junts mateix sobre el futur del local nou de Pau Alsina i un altre prec d'ERC que demana que  s'asseguri la viabilitat de la plataforma solidària, que encara està tancada pel desacord econòmic amb Serveis Socials.

Marxes lentes de taxis al Park Güell, sota sospita

El Districte ha admès a l'audiència d'aquest dijous el col·lapse de trànsit que des de fa mesos s'arrossega a la Rambla Mercedes i la inoperància del nou pla de mobilitat amb pilones, que allunya els taxis de la porta del carrer Olot. Ara es vol actuar contra les marxes lentes, que els vehicles utilitzen per evitar multes.