Badia ja fa precampanya amb les reformes a l'entorn de les escoles i a zones d'esbarjo inclusiu

Gràcia viu un ple de forts retrets de tots contra tots amb la suposada inseguretat, la mobilitat i Pi i Margall com a eixos

Política

Eloi Badia (centre) intervenint al ple d'aquest dimecres
Eloi Badia (centre) intervenint al ple d'aquest dimecres | A.B.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, va donar per començat aquest dimecres el període de precampanya des del govern de BComú-PSC fent el primer lliurament d'un balanç de mandat que també desplegarà en els dos altres plens que queden fins a les eleccions del 28 de maig, i que en primer lloc va dedicar a "coses que s'han fet i altres que estan a punt" en els àmbits de l'esbarjo inclusiu i de les reformes a l'entorn de les escoles.

En un ple en què tots els grups municipals van elevar el to en diverses ocasions, trencant els usos ordenats dels temps per etzibar l'última paraula i buscar brega, Badia va recórrer a l'àmbit infantil i juvenil per llistar les noves àrees de jocs "en les properes setmanes" de Joanic, passeig de Sant Joan, Anna Piferrer o Revolució o "les 20 actuacions ja fetes" en entorns escolars i les que vindran a Teixidores, Gravi, Jujol, L'Univers, Teresianes, Pau Casals o Rius i Taulet. 

L'oposició no hi va tenir res a dir en aquest aspecte, més enllà d'alguns retrets de Junts, Valents i Ciutadans per la polèmica amb els veïns de Baixada de la Glòria, un cop ja tombades totes les al·legacions i aprovat el projecte la setmana passada. Però on va accelerar el debat va ser en la inseguretat amb algunes dades de Ciutadans ("el 80% no denuncia els furts", va dir Arturo Carrasco en dues ocasions) que Badia no va comprar ("no tens dades fiables", li va dir). El regidor va acabar amb una comparació dura. "Si poses en les dades un apunyalament, la guerra d'Ucraïna tampoc depèn de Barcelona", va dir, i aquí s'hi va enganxar la portaveu de Junts, Carme Lléo. Tots dos es van embrancar sobre la banalització de competències i de paraules.

En la part de control, la proposició més rellevant va ser la d'ERC sobre Pi i Margall, sota acusacions de plagi per part de la resta de grups en relació a una altra proposició de juliol de Junts avalada per Valents. "És una proposta perquè es modifiquen les ordenances mentre duren les obres: hi ha malestar en els comerços o en la gestió d'àrea verda", va dir el conseller d'ERC Miquel Colomé.

Fins i tot el portaveu habitualment més pausat del consell municipal, Jordi Farriol (BComú), es va exaltar una mica quan Ciutadans va presentar un prec d'augment complementari d'aparcaments de zona verda per cotxes i places de moto, adduint la reducció de 150 places en l'últim any (vegeu L'Independent núm. 904), que va ser rebutjat. "Vostès portaven al seu programa la promoció de la bicicleta i d'on hem de treure places si connectem dos carrils bici?", va preguntar Farriol. 

Àngels Tomàs: "Cal posar titulars en quarentena: a la piscina de la Creueta hi ha mil persones diàries"

La consellera del barri del Coll va entomar que caldrà fer un informe sobre el llac-piscina i les incidències dels últims anys (mala reparació del vas, ferides, fuita de clor) posant com a contrast l'èxit de la instal·lació a nivell popular amb dades de visitants. Enguany hi ha hagut 79 dies d'activitat, 82.211 usos i 1.041 persones de mitjana diària.