Enèsim pla de mobilitat de taxis al Park Güell ara per evitar marxes lentes i el col·lapse circulatori

Mobilitat estudia un sistema intel·ligent que avisi els taxistes que hi ha llocs senyalitzats buits, amb control de càmeres i Urbana

Societat

Acumulació de taxis a la parada de Rambla Mercedes, una situació freqüent
Acumulació de taxis a la parada de Rambla Mercedes, una situació freqüent | A.B.

No és cap novetat que la mobilitat vinculada als taxis a l'entorn de la porta principal del Park Güell, al carrer Olot, fa anys que no té remei. S'han canviat les parades de lloc tres vegades i ara fa tres anys es va enretirar amb pilones l'accés fins a la Rambla Mercedes, però el col·lapse es manté i en els últims mesos s'han popularitzat les marxes lentes dels taxistes a la recerca de clients, malgrat que només hi ha set places per encotxar i desencotxar de manera normativa. 

"No estem pitjor però no estem bé", va admetre Badia a l'audiència pública sobre el problema

A l'última audiència pública, el regidor, Eloi Badia, va obrir la porta a un nou canvi perquè "no estem pitjor [que abans de l'última restricció d'accés al recinte gaudinià aprofitant la pandèmia] però no estem bé". "Les marxes lentes no són il·legals però representen un abús de normativa", va admetre. De res ha servit, doncs, l'activació ara fa tres anys de la parada de la Rambla Mercedes i de la pilona a Marianao.

Ara la realitat és que les set places senyalitzades sempre estan plenes i, sobretot als matins, els taxis encotxen i desencotxen on els plau. A peu de carrer, aquest setmanari, en horari de tarda aquest dimecres, ha vist incivisme amb desencotxaments a Larrard o a Marianao enmig del carrer, en una franja més tranquil·la de trànsit.

En aquest context, doncs, l'Ajuntament treball en una nova proposta que, segons fonts municipals, passa per impulsar un sistema intel·ligent "que detecti si la plaça de taxi està plena o no i que es generi un avís si estan plenes". El nou plantejament aspira a dissuadir els taxistes d'accedir al barri i col·lapsar la calçada, com passa ara, si no hi ha espai disponible en l'espai oficialment habilitat. 

Mobilitat, que remarca que el nou sistema s'està acabant d'estudiar i que s'està parlant amb el sector del taxi, assumeix que el grau de compliment de la nova mesura estarà subjecte a un control "tant per Guàrdia Urbana com a través de càmeres".

La cobertura de Travessera de Dalt ja té disseny de jocs accessibles

La plaça d'Elisa Antonella, l'àrea de jocs just a sobre del túnel amb Escorial, es reformularà amb un perímetre verd i jardineres que protegeixen la zona per oferir ombra durant els mesos d’estiu. La proposta inclou un recorregut amb turonets verds.

Un 116 circula per Larrard flanquejat per dos taxis a Rambla Mercedes