CUP, PP i BCN Ets Tu es mouen per entrar al Districte en el proper mandat

Els cupaires designen nou coordinador local, els populars es deixen veure al ple i els antiColau s'estructuren a nivell local

Política

Quim Serra (CUP), en una imatge del mandat passat, al ple
Quim Serra (CUP), en una imatge del mandat passat, al ple | A. Vilardaga

Hi ha vida més enllà dels partits que conformen l'arc dels grups municipals al consell de districte de Gràcia, i sobretot ara que s'acosten eleccions, previstes per al 28 de maig de 2023. Els altres són aquelles formacions que havien tingut representació a plaça de la Vila però que la van perdre en els últims comicis, com CUP i PP, o també aquells que ja han començat a estructurar-se a nivell local per assolir l'objectiu per primera vegada, com l'anomenat partit antiColau BCN Ets Tu, que encapçala l'advocat gracienc Daniel Vosseler.

El fair play de Gràcia va fer que en els primers mesos de l'actual mandat no fossin estranyes les mencions elogioses del regidor de Gràcia, Eloi Badia, a la CUP, que va quedar fora del ple malgrat que al districte és un dels llocs on treu millors resultats de la ciutat. Però el 6,16% de suport local no va ser suficient per superar el 5% a Barcelona i els cupaires van perdre els dos consellers anteriors. Ara curiosament és la formació que més aviat ha designat els deu primers candidats, amb la número 10, Clara Camps, vinculada a Gràcia. Però qui portarà la veu cantant a nivell local és el nou coordinador de l'assemblea CUP-Gràcia, David Martínez.

També enyorat és l'exportaveu i president del PP de Gràcia, Miguel Raposo, que ja va estar sis anys de conseller en dues etapes i és la cara del partit almenys des del 2009, on ha vist passar dirigents com Anna Maria Casas, Alberto Belón o Andrea Levy. Raposo es va deixar veure el passat ple d'octubre si bé assegura, en conversa amb aquest setmanari, que l'agrupació no ha parat. "Hem seguit actius tot el mandat, i ara el pla és preparar una agenda de temes locals i seguir veient-nos amb entitats", apunta. El PP de Gràcia també remarca que no tenir conseller local, per l'insuficient 3,36% de les passades eleccions de 2019, no ha impedit que segueixin presentant propostes que afecten Gràcia.

Finalment, els més nous són BCN Ets Tu, que ja han aterrat a Gràcia amb visites a veïns i mercats amb el candidat, Daniel Vosseler, però que també han començat la tasca de comunicació a través de la cap de districte de Gràcia, Susana Pujalte. Els antiColau, que també es reivindiquen com un partit "ni de dretes ni d'esquerres" han començat a reunir-se amb entitats o visitant espais com l'antiga Quiron per demanar més habitatge social. No serà la primera vegada que Vosseler es deixa veure a Gràcia, on ja va recollir firmes el 2019, però sí que ara ja s'estructura amb una junta a nivell local.

Daura (Valents) s'estrena en un míting de precampanya

No com a nous però sí recomposats, l'expartit de Manuel Valls va ser el primer a llançar abans de l'estiu les seves línies estratègiques locals per a Gràcia i ara ja ha fet un acte amb els candidats de districte. El portaveu gracienc, Jordi Daura, va subratllar en l'acte del dia 4 a Bonnemaison qüestions "sistèmiques" en els problemes locals com la neteja, l'okupació o "l'oblit" de barris com Vallcarca i Penitents.