Així sona una plaça de la ciutat

La poeta Núria Martínez-Vernis i l'arquitecte Eduardo Filippi, convidats locals de 'Plaça'

Cultura

Martínez-Vernis
Martínez-Vernis | Ernest Abentín

Aquest divendres 28 d'octubre, tot just un dia abans de la nit de clausura, es presentarà a l'Ateneu El Poblet, un altre escenari nou del Dispositiu LEM d'enguany, el projecte multidisciplinari 'Plaça'. Produït pel col·lectiu francès Les Harmoniques du Néon, a Barcelona compta amb la col·laboració de la poeta i traductora Núria Martínez-Vernis i l'arquitecte Eduardo Filippi. S’uniran a les experimentadores sòniques Carole Rieussec i Anne-Julie Rollet, la vocalista Anne-Laure Pigache i l’il·luminador Cristophe Cardoen. 

Martínez-Vernis és una gran coneguda del públic del festival des que va participar en un Àgape. "Allà vaig fer un esforç de contemporaneïtat que he intentat mantenir des d'aleshores", explica l'artista. "Al principi de ser poeta és una mica avorrit, i amb la improvisació aprens que tot equívoc és aprofitable, i a partir d'aquí inventes altres coses", afegeix.

A cavall de la música experimental, la poesia i les arts visuals, ‘Plaça’ és una visió polièdrica sobre un dels espais públics més singulars de les ciutats. Aquest projecte recrearà una peça sonora i visual in situ a partir de les trobades amb els seus ocupants, concretament els del forat de la vergonya. "Era el lloc ideal pel seu historial de reivindicació i transformació, amb un so propi que es genera a partir de tot el que passa, dels idiomes que es parlen, de la poli, els imigrants, els comerços...", explica la poeta.