El CEG aspira a convertir el festival Amunt en referent dels cicles de muntanya

L'alpinista Sílvia Vidal, l'escalador Sean Villanueva i l'espeleòleg Sergio García-Dils, protagonistes al certamen amb seu al CAT

Esports

L'alpinista Sílvia Vidal
L'alpinista Sílvia Vidal | Cedida

El Club Excursionista de Gràcia reunirà especialistes en alpinisme, escalada i espeleologia de renom nacional i internacional al festival de muntanya Amunt, una cita per commemorar el centenari de l'entitat però amb vocació de continuïtat i aspiracions a convertir-se en referent dels cicles dedicats a aquests esports. De l'11 al 19 de novembre, el CAT serà l'escenari per on desfilaran des de l'espeleòleg andalús Sergio García-Dils, que ostenta el rècord mundial de profunditat, fins a l'alpinista catalana Sílvia Vidal, Piolet d'Or 2021 (màxim reconeixement en l'alpinisme), que presentarà per primera vegada a Barcelona l'ascens en solitari als Arrigetch Peaks (EUA).

"Si una cosa caracteritza als muntanyencs i gent propera és la facilitat per seure al voltant d’una taula per somiar nous projectes o comentar els passats", assegura el president del CEG, Jose Lloret,  sobre el festival, que també comptarà amb la ponència de l'escalador belga Sean Villanueva. El també alpinista presentarà The moonwalk traverse, un audiovisual basat en la pujada a nou pics del massís muntanyós d'El Saltén, a l'Argentina, en només sis dies. Per Lloret, un dels objectius de la primera edició de l'Amunt és "generar un espai potent, en el qual exposar, comentar i compartir experiències".

El festival Amunt, que es tancarà amb un concert de Riu, també aposta per l'alpinisme inclusiu. Els escaladors catalans Albert Guàrdia, campió del món de paraescalada, i Eloi Vila, integrant de la selecció espanyola, seran els encarregats de la sessió sobre aquest esport adaptat.

El programa del festival

Divendres 11 de novembre
19.30 h. Sergio García-Dils. Viatge al fons de la terra. Espeleologia.

Dissabte 12 de novembre
19.30 h. Albert Guàrdia i Eloi Vila. Alpinisme inclusiu.

Dimecres 16 de novembre
19.30 h. Sonia Casas. Alpinismo en femenino.

Dijous 17 de novembre
19.30 h. Sílvia Vidal. Un pas més. Escalada en solitari a Alaska.

Divendres 18 de novembre
19.30 h. Sean Villanueva. The moonwalk traverse.

Dissabte 19 de novembre
19.30 h. Bru Busom i Marc Toralles. Slovack direct al Denali.

21.00 h. Cloenda amb Riu. Concert de música folk.