Teatre Fòrum: art per canviar la societat

La masterclass de la Xixa torna a l'Espai Jove la Fontana per mostrar les obres de diferents grups i col·lectius

Cultura

La trobada a la Fontana que la Xixa Teatre va celebrar l'any passat
La trobada a la Fontana que la Xixa Teatre va celebrar l'any passat | Cedida

El proper dissabte 12 de novembre, La Xixa Teatre -organització que desenvolupa eines educatives i teatrals com a mitjà per la transformació social- es desplaçarà del Raval a Gràcia per celebrar la seva masterclass de teatre fòrum. Es tracta d'una jornada oberta a tothom i que mostra els processos creatius i de reflexió que han realitzat diferents grups de teatre fòrum de la ciutat al llarg de l'any. 

Basat en els principis del teatre de l'oprimit, al teatre fòrum els actors desenvolupen una peça curta sobre les seves pròpies experiències. En aquesta peça hi ha diversos personatges que representen diferents rols: oprimit, opressor, aliats i el curinga, aquest és un personatge que interactua amb el públic i també amb els actors. Després de començar l'obra i en el moment de major conflicte, el curinga para la peça i a partir d'aquí sobre un diàleg amb el públic per proposar alternatives i intentar solucionar el conflicte en escena.

Aquesta serà la desena edició de la trobada que proposa La Xixa i comptarà amb les obres de teatre fòrum del grup de Dinamitzadores de Teatre Fòrum Interseccional o del Grup Legaci, que treballen temàtiques de patrimoni cultural. "Els temes que més es tracten giren entorn del masclisme i la violència de gènere i del racisme, la immigració o la religió", apunten des de l'associació. 

La masterclass arrencarà a les quatre de la tarda i s'allargarà fins a les vuit del vespre, tot i que la dinàmica és flexible i els espectadors poden entrar i sortir segons els seus interessos. L'activitat és lliure i gratuïta i no cal reserva prèvia però els organitzadors recomanen la inscripció al formulari web de la Xixa o de la Fontana.