El Màgicus intensifica la part formativa i amplia el cartell amb talents internacionals

El festival impulsat per Lluïsos, de l'11 al 13 de novembre, comptarà amb la participació del guardonat jove mag francès Félix Guyonnet

Cultura

La Gala de Màgia de l'edició del festival 2021
La Gala de Màgia de l'edició del festival 2021 | Montse Giralt

Amb l'objectiu de promoure la màgia jove i acompanyar a joves talents en els seus primers passos cap a la professionalització, el Festival Màgicus, que celebra tretzena edició de l'11 al 13 de novembre als Lluïsos de Gràcia, enguany posa especial èmfasi en la formació dels concursants. 

Així, a més de l’assessorament d’un coach professional durant les proves prèvies al concurs, el preu de l’inscripció inclou la participació a la masterclass de diumenge amb el mag internacional Felix Guyonnet.

L’edició d'aquest any manté el format que es va estrenar el 2021 amb el concurs separat en dues categories: divendres 11 de novembre tindrà lloc la Màgia d’escena a les 20h i dissabte 12 la Màgia de prop. En total hi ha deu actuacions previstes amb joves talents d’entre 14 i 25 anys que rebran consell i acompanyament durant els assajos per part d’Enric Magoo, que s’ha convertit en l’assessor per excel·lència del Màgicus. Els dos premis als quals s’opta al concursar al Màgicus són  el de Màgia de prop, i el de Màgia d’escena, a més el jurat pot concedir diferents mencions a la tècnica, l’originalitat o la posada en escena. Les entrades tenen un cost de 3 € i serveixen per a totes dues sessions.

La Gala de Màgia es farà dissabte a la tarda i tindrà com a protagonista a Félix Guyonnet, un jove mag francès guanyador del  3er premi en manipulació en el campionat francès de màgia de 2021, i escollit per participar en els campionats europeus de màgia (FISM EUROPE MANRESA). La gran Gala de Màgia estarà presentada per Pere Rafart i també es podran veure els millors trucs de màgia del concurs de màgia jove. I el diumenge dia 13 es faran els Tallers de Màgia per principiants i la Masterclass amb Félix Guyonnet. 

Durant tota la setmana prèvia al festival es podran veure els conills, decorats i invervinguts per dues entitats gracienques, l’acidH i Experimentem amb l’Art, als aparadors màgics de l’Eix Comercial de Gràcia i als establiments amics dels Lluïsos.