El poliesportiu del Coll s'ampliarà 'mossegant' el turó de la Creueta per tancar la pista exterior

L'equipament, gestionat per l'AEE Montserrat i molt utilitzat per a bàsquet, voleibol i futbol-sala, sumarà vestidors i grades, a més d'un nou accés

Societat

Proposta de tancament de la pista exterior del carrer Castellterçol
Proposta de tancament de la pista exterior del carrer Castellterçol | Cedida

El lleure i la competició esportiva als barris del nord  té un nou pla a la vista amb l'ampliació del poliesportiu del Coll a partir del projecte de remodelació de la pista superior de l'equipament. Actualment, només la pista principal inferior de l'espai està tancada i condicionada amb vestidors i grades, mentre que la pista secundària superior només està coberta sense cap mena de tancament ni servei afegit. "Hi fa fred", va expressar gràficament al consell de barri del Coll el director del  Servei de Llicències i Espai Públic del Districte, Jordi Raboso.

La proposta, pendent en qualsevol cas de la redacció d'un pla especial i d'un projecte que s'executarà en el mandat vinent, preveu "incorporar la pista exterior a les instal·lacions", segons Raboso, i la mesura més important per executar-ho és "mossegant" una part de la muntanya que forma part del turó de la Creueta del Coll.

El poliesportiu, amb entrada pel carrer Castellterçol i a tocar del passeig de la Mare de Déu del Coll, té un límit superior amb la paret rocosa i la proposta per a la instal·lació preveu créixer per incorporar el tancament de l'espai actualment sense parets i sumar-hi vestidors i grades, a banda d'un nou accés exclusiu.

El poliesportiu del Coll està gestionat per l'Associació Esportiva Escolar Institut Montserrat i l'usuari preferent de les instal·lacions, el Club Bàsquet Coll, ja s'havia expressat en el sentit que calia protegir la instal·lació dels murs de pedra. Al poliesportiu també s'hi fan partits de voleibol i de futbol sala amb els equips propis de l'AEE Montserrat.

Els carrers dels Tres Turons, almenys manteniment

El veïnat ha rebut garanties en el consell de barri sobre el manteniment dels carrers com Manlleu, que la paràlisi del pla Tres Turons impedeix de reformar. "Hem de garantir que funcionin aquests carrers, però no els podem transformar", va dir el cap de Serveis Tècnics del Districte.