Nou espai digital: Canals Temàtics

Serviran per intercanviar anhels i interessos entre la gent del barri

per Jordi Fortuny

Associació Cultural L'independent de Gràcia

Nou espai de canals temàtics a la pàgina web de l'Independent
Nou espai de canals temàtics a la pàgina web de l'Independent

Aquest divendres, 11 de novembre, estrenem a aquest portal web, un nou espai pensat expressament per a l’intercanvi d’idees, anhels i interessos entre la gent del barri. Son els Canals temàtics, un espai comunitari on es podran compartir continguts, de manera oberta, en tres àmbits: gastronomia, espiritualitat i esports.

Així, els amants de la gastronomia tindran el canal GastroGràcia per compartir idees i gaudir de l’oferta de cuines, obradors i restaurants del districte i dels voltants. Professionals i aficionats s’hi podran trobar i intercanviar històries d’èxit, receptes de la cuina catalana o internacional o explicar qualsevol història relacionada amb la gastronomia que valgui la pena donar a conèixer. GastroGràcia està coordinat per l’Escola Superior d’Hostaleria Vedruna del carrer Gran, amb el seu director Joan Hueso al capdavant. Hueso és llicenciat en psicopedagogia.

Precisament, un dels primers continguts que publica GastroGràcia explica l’experiència de Restaula, el restaurant pedagògic de l’Escola Vedruna, on els alumnes aprenen l’ofici de cambrer o cambrera, maître o sommelier. Els plats que se serveixen a Restaula són produïts pels alumnes, amb l’acompanyament del professorat de les diferents aules formatives.

Interculturalitat i Espiritualitat és un altre dels nous canals temàtics, que donarà a conèixer la diversitat cultural, religiosa i espiritual del districte. La presentació d’aquest espai a la pàgina web explica que “volem valorar conjuntament la pluralitat del fet cultural, religiós i espiritual com un fet humà i social, com una dimensió fonamental de les persones i dels pobles i que té funcions socials d’integració i de canvi”. El canal el coordina Joaquim M. Cervera i Duran, llicenciat en sociologia i en teologia i responsable de l’equip coordinador del Grup de Diàleg Interreligiós de Gràcia, un projecte de l’Ajuntament de Barcelona gestionat per l’Associació Unesco de Diàleg Interreligiós i Interconviccional.

Entre les informacions que publica el canal hi ha una crònica de la Xarxa Interreligiosa per la Pau, que va fer una jornada el passat 22 d’octubre al Santuari Sant Josep de la Muntanya sota el títol “Art, Espiritualitat i Pau”. Aquell dia, trenta persones es van trobar al santuari per reflexionar junts sobre com l’art pot expressar l’espiritualitat i el valor de la pau, de la mà dels dos ponents i orientadors de la jornada, Xavier Perarnau i Goretti Pomé.

El canal Gràcia en Joc, finalment, es proposa fer visibles les diferents iniciatives i activitats esportives del districte, tot posant l’èmfasi en aquells esports i grups minoritaris que normalment no tenen tanta projecció com altres, amb una visió honesta i propera. El coordinador del canal és Josep María Bigas, director i presentador de la secció Gràcia Multiesports de Radio Gràcia, que porta sis anys fent de periodista i cobrint informativament diferents esdeveniments esportius al barri.