El CEG tancarà el cercle dels 100 anys amb un llibre i una exposició commemorativa

El festival de muntanya Amunt arriba a la recta final amb els alpinistes Sean Villanueva, Bru Busom i Marc Toralles

Esports

L'alpinista basca Sonia Casas, dimecres passat al CAT pel festival Amunt
L'alpinista basca Sonia Casas, dimecres passat al CAT pel festival Amunt | À.G.P.

Del 13 de gener d'enguany al 23 de gener de l'any que ve. El Club Excursionista de Gràcia tancarà el cercle del centenari amb la publicació d'un llibre sobre els 100 anys i una exposició. Fins arribar a la segona data, l'entitat de muntanya farà una celebració amb la Diada del Soci el 13 de gener, dia i mes de fundació de l'entitat. Aquesta data és també el termini per enviar imatges a la convocatòria de la Mostra Fotogràfica Roger Lloses i Huguet, de tema lliure sobre activitats de sòcies i socis del CEG durant el curs 2021-22.

Després de fites com les 64vies a les Agulles de Montserrat del Grup Especial d'Escalada (vegeu núm. 907) o el repte 100anys100cims de la secció de Muntanya, el reguitzell d'actes continua amb la recta final del festival de muntanya Amunt, que aquest divendres 18 tindrà l'alpinista i escalador belga Sean Villanueva com a protagonista. Villanueva, Piolet d'Or 2022, presentarà l'audiovisual The moonwalk traverse, basat en l'ascens en tan sols sis dies a nou cims d'El Saltén (Argentina). Dissabte 19 serà el torn dels catalans Bru Busom i Marc Toralles, que representen una nova generació d'alpinistes amb ascensions com aquest juliol al Siula Grande (Perú).

Amb una mitjana de 200 assistents per ponència, pel CAT han passat l'espeleòleg andalús Sergio García-Dils divendres passat i aquest dijous l'alpinista catalana Sílvia Vidal, Piolet d'Or 2021. En un acte inspirador sobre alpinisme en femení, l'escaladora basca Sonia Casas [foto] ha relatat aquest dimecres les dificultats per trobar dones en els seus inicis per formar-se com a guia d'alta muntanya i escalada. L'esportista bilbaïna va ser la primera dona de tot Espanya en aconseguir aquesta titulació. Davant un públic entregat, Casas ha narrat les experiències de patir un accident molt greu de carretera l'endemà d'una ascensió important, l'amadrinament d'una nena al Nepal i el dilema dels rescats en expedicions comercials d'alta muntanya.

Recta final de l'Amunt

Divendres 18 de novembre
19.30 h. Sean Villanueva. The moonwalk traverse. Al CAT

Dissabte 19 de novembre
19.30 h. Bru Busom i Marc Toralles. Slovack direct al Denali. Al CAT

21.00 h. Cloenda amb Riu. Concert música folk. Al CAT

Arrenca la mostra fotogràfica 'Excursionisme.cat' a la UEC de Gràcia

Després d'estar present a la passada Fira de Muntanya de Vic, la seu del carrer Encarnació 131 acull una exposició que consta de 38 imatges d'alta muntanya [foto inferior], organitzada per l'Arxiu de l'entitat i amb la col·laboració de la UEC-Agrupació. La mostra es pot visitar fins al 2 de desembre (dimarts, dijous i divendres, de 19 a 20h).

Una de les imatges de la mostra fotogràfica 'Excursionisme.cat'