La Quàntica: "Les propostes íntimes i de proximitat patim més la crisi de públic"

L'espai de Sant Lluís 88, impulsat per Arnau Vilardebò i Martha Escudero sumant astronomia i paraula, celebra primer aniversari

Cultura

Arnau Vilardebò i Martha Escudero a La Quàntica aquest dilluns
Arnau Vilardebò i Martha Escudero a La Quàntica aquest dilluns | S.M.

Després del seu pas per La casa dels contes i la Ruqueria Querubí, el projecte Dit i Dit va trobar un nou espai ara fa un any en el 88 del carrer Sant Lluís. Una coincidència que els seus impulsors van voler aprofitar, ja que seria la seu del popular espectacle 88 infinits, per posar aquesta xifra en el nom de l’espai. Però ja estava registrat així que van optar per La Quàntica, l’aposta d’Arnau Vilardebò, Martha Escudero i Albert Pla Sánchez per l’astronomia i la narració oral; en fan balanç amb motiu del primer aniversari.

Quina valoració feu d’aquest primer any de funcionament?
Costa molt que la gent canviï els hàbits i es desplaci fins aquí. Quan estàvem a la Ruqueria Querubí, al carrer Perla, teníem un públic molt consolidat. Sempre estava ple, és un punt molt estratègic i tot i que no ens hem allunyat molt, hem notat un descens d’espectadors.

Quines propostes heu anat incorporant al cartell de la Quàntica?
A més de la programació de narració oral, fem concerts de música barroca i ara tenim al Sobrino del Diablo com a artista resident. També tenim previst de cara a l’any vinent una xerrada al mes amb espectacle, 12 mirades diferents del cel.

La vostra línia programàtica es basa en la unió de ciència i art, però amb la porta oberta a d’altres propostes. Seguireu així?
L’espectacle mare és el ‘88 infinits’, però això es combina amb altres propostes de proximitat, música, narració oral, teatre i tot el que tingui a veure amb la paraula. Ara estem explorant una nova via amb la màgia. Estrenem el 4 de desembre 'Random', de Daniel Arbonés. També tenim a disposició el local per celebrar diferents activitats.

Quines perspectives teniu?
Anirem fent i intentarem aguantar al màxim. Les propostes íntimes i de proximitat som les que més patim la crisi de públic.

Espai per totes les muses

Martha Escudero presenta del 25 de novembre al 2 de desembre 'Cuentos picantes'. Dijous 1 de desembre, concert de música 'Vivaldi & Friends' i el cap de setmana del 3 i 4, Lluís Anton Baulenas presenta Manual de supervivència, un cabaret literari musical sobre textos de Boris Vian. I del 9 a l'11, '88 infinits'.