El PSC interpreta el nou temps polític com l'oportunitat per tornar a governar a Gràcia

Junts critica la poca predisposició de Badia a "entendre'ns" i valora com a bon símptoma que es doni per feta l'opció Trias

Política

Mercè Saltor i Alberto Lacasta, en un moment de l'entrevista
Mercè Saltor i Alberto Lacasta, en un moment de l'entrevista | Cedida

El PSC de Gràcia analitza el nou temps que s'ha obert, amb el procés independentista a la baixa, com una oportunitat per ressorgir després d'una "època molt baixa", segons el portaveu del grup municipal, Alberto Lacasta. "El temps ens ha acabat donant la raó i la ciutadania torna a valorar el seu benestar", ha apuntat afegint que el seu objectiu en les propers eleccions municipals és tornar a tenir la regidoria. 

Ciutadans: "estem lluitant per la representació i altres forces ni apareixen"

En el cicle d'entrevistes Passem Comptes, organitzat per l'Ateneu Roig en col·laboració amb L'Independent, Lacasta, i l'altra consellera del grup socialista, Mercè Saltor, han posat èmfasi en les seves principals apostes socialistes de mandat, per exemple, les escales de Baixada de la Glòria ("sap greu no veure encara les obres", ha dit Lacasta) o la Rambla Verda ("el PSC vol el projecte inicial però a la vista del nombre de consellers que tenim i de les sensibilitats del barri, prioritzem el pacte", ha afegit). Saltor, per la seva banda, després d'un complex inici de mandat en els equipaments esportius com el Nou Sardenya, ha posat com a línies de futur un nou pavelló poliesportiu a Vila de Gràcia i ha descartat que hi hagi cap viabilitat a l'opció de Sardenya 420 com a destí possible del Mercat de l'Estrella. També en l'àmbit de mercats, Lacasta ha apuntat que l'Abaceria té el projecte "bastant definit", al marge de les peticions veÏnals de més verd, i que l'estructura metàl·lica s'ha de mantenir de moment com a demanda de Patrimoni. Com a línies de futur, el PSC apunta la Rambla Verda, l'Espai Quiró i l'Abaceria en el proper mandat.

També aquesta setmana, en el cicle Passem Comptes, hi ha passat el grup municipal de Junts, on Carme Lleó ha assegurat que a nivell de districte no li afecten les "turbulències" que es poden viure a nivell nacional a la formació i que confia a "governar" el 2023, i que en aquest sentit és un gran símptoma que tothom doni per fet que Xavier Trias es presentarà. En clau local, Junts a Gràcia, però, ha preferit posar l'accent en la pugna declarada amb el regidor, Eloi Badia, amb qui han protagonitzat diverses enganxades en els plens.  "No hi ha la predisposició per part seva a entendre'ns", ha afirmat.
Lleó, en l'àmbit dels grans temes del districte, ha posat el dit a la nafra de Pi i Margall assegurant que els veïns del barri "només volien que els ampliessin les voreres, no fer un gran pla amb unes fortes dificultats de mobilitat, i a sobre ara ens trobem amb el pla de la superilla de Grassot". "És un problema de mobilitat però també de manca d'informació del govern, també en el cas de l'Estrella", ha conclòs. 

Ciutadans: "entrarem". Encara en aquest mateix cicle, el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Arturo Carrasco, ha descartat que el partit a Gràcia també es vegi afectat pels problemes interns del grup a Barcelona. "Estem molt il·lusionats perquè les enquestes són prometedores i ens diuen que estem lluitant per la representació, i altres forces com Valents ni hi apareixen; Ciutadans som una força moderada i centrada", remarca. 

Carrasco ha donat per tancada l'etapa anterior del partit amb Jordi Bea -ara a Valents-, molt centrada en Vallcarca, per obrir les preocupacions a temes socials o en la seguretat. "Hi ha una alerta sobre seguretat entre les persones que no denuncien, al marge de les dades oficials", apunta. També Carrasco ha demanat una perspectiva "creativa" en mobilitat, amb aparcament de zona verda diferenciat per zones. "A la Vila, amb gent més jove, potser es pot exclusivitzar més, però a Vallcarca no"